2015-02-25, 18:07
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXXIV
Cytat:
Napisane przez tapetka22
czy u was tez wymiotlo z lodowek cale wlochy  >>?
zostaly tylko te osmiornice
a tak sie czailam na tortelini 
|
U mnie tortellini jest. Za to reszta wymieciona do cna.
Cytat:
Napisane przez kathiee
Kupujecie mleko z Biedronki?
"Test mleka: Mleko z Biedronki zdyskwalifikowane
Fundacja Pro-Test przetestowała 14 mlek. Jedno z nich – Mleczna Dolina kupiona do testu w Biedronce – zostało zdyskwalifikowane.
Fundacja Pro-Test przeprowadziła test, w którym w akredytowanych laboratoriach przebadała 14 mlek, w tym cztery produkty marek własnych.
Najwyższą ocenę w teście uzyskało Samo Mleko Łaciate Świeże (Mlekpol). Tuż za nim, na drugim miejscu, uplasowały się: Mleko Wiejskie (Piątnica) oraz Mleko Garwolińskie (OSM Garwolin).
Te najwyżej ocenione produkty należą do kategorii mleka pasteryzowanego w niskiej temperaturze. W teście znalazło się sześć mlek tego rodzaju. Ponadto Fundacja Pro-Test zbadała również sześć mlek pasteryzowanych w wysokiej temperaturze oraz – dla porównania – dwa mleka UHT.
Najniżej oceniono mleko Mleczna Dolina wyprodukowane dla Biedronki przez OSM Łowicz (pasteryzowane w wysokiej temperaturze). Zostało ono zdyskwalifikowane ze względu na niedostateczną jakość mikrobiologiczną i, co za tym idzie, niedostateczną jakość sensoryczną."
Blog Towar Niezgodny z Umową
|
Ja kupuję mleko w butelce. Muszę sprawdzić kto jest producentem.
Cytat:
Napisane przez kasiarzynaa
Na szczęście nic mnie nie zaciekawiło 
|
Mnie również. Zdecydowanie na całe szczęście 
Cytat:
Napisane przez niebo33
Ja chyba kupię tylko garnek, najmniejszy z tych na wagę. Powinien wyjść po ~32 zł.
Bardziej zainteresowała mnie zapowiedź kolorowych poduszek i narzut z kolejnej akcji.
|
Mnie również bardziej zainteresowała zapowiedź kolejnej gazetki. Ciekawe co się w niej pojawi. Oby coś nowego
|
|
|