2015-02-26, 17:13
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIII
Witam się tego paskudnego popołudnia tudzież już wieczoru. Ehhh okropna noc za mną i na pewno nie lepsza przed. Hania ma zatkany nos więc wiem, że żyję Mam tylko nadzieję, że nic więcej się z tego nie wykluje...
Dołączam do klubu zakupoholiczek Od kilku miesięcy powtarzam, że jak tylko dojdę do siebie po porodzie i będę miała niańki zorganizowane do dzieci to znikam na pół dnia na zakupy i wydaje bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia jedynie na siebie Tak mi się zawsze marzyło a po tych miesiącach posuchy uzbierała się spora sumka do wydania
Cytat:
Napisane przez lekkaatletka
Ojej, pocieszę się, że ponoć po kolce nerkowej poród to pikuś! moja dermatolog i moja ciocia tak twierdzą  Zdrówka!
|
Oj u mnie się to nie sprawdziło 
Cytat:
Napisane przez kordelka85
Nie przejmuj sie az tak tym.
Moze po prostu maly wczesniej wyjdze tak jak moj i bedzie mial normalna wage. Mi tez wychodzil ciagle duzy i wszyscy mnie straszyli(tesciowa az rece zacierala i sie zacieszala, ze bede sie tak meczyc przy porodzie), a wyszedl 3,6 kilo wiec standardowy.Tylko glowa duza.
|
Hahah czyli, że teściowa się wtedy zapomniała i zrobiła "pokaż swoją twarz" :P
Moja też jest z tych "łebskich" po tatusiu 
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21
No to ja po usg, co za lekarz ani słowem sie nie odezwał i nic nie wiem! Ale mam tu kilka znajomych i podobno aż do soboty mam leżeć o.O mam nadzieje, ze to był żart. Na KTG skurczy nie ma, mała ucieka spod tego czujnika i pipczy machina bo tętno gubi, szyjka krótka bardzo ale zamknięta i tyle narazie wiem. A ból wcale nie był straszny, chociaz na tyle mocny ze mnie wystraszył a mojego lekarza jeszcze bardziej. Więcej mu nie powiem, ze cos mnie boli ;p i dzięki za kciuki 
|
Trzymaj się! 
Cytat:
Napisane przez Majka232
Też wychodzę z tego założenia.
Jak ktoś chce by mu dziecko większość doby wisiało na piersi bo smoczek to zło to ok, ale ja podziękuję.
Koleżanka niedawno urodziła synka i on długo ssał pierś, aż jej lekarz uświadomił że ma potrzebę ssania i powinna dać mu smok. I co sie okazało? dziecko szybko się najada, potem uspokaja ze smokiem i przy tym krótkim ssaniu super przybiera, więc to była tylko potrzeba ssaia
|
Brak smoczka nie równa się z wiszeniem na piersi. Jestem tego najlepszym przykładem
Cytat:
Napisane przez Koperco
Mnie tak straszą właśnie. Bo z Młodym miałam lajt i teraz mówią ze zobacze jak to jest mieć dziecko.
Ale ja tam nie wierze i zawsze mowie ze Malutka będzie grzeczna 
|
Tego samego się obawiam. Miałam anioła (choć z problemami ze snem) to teraz dotkną mnie wszystkie kolki, problemy z kp i inne. Tż boi się tego samego. Już niedługo się przekonamy 
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia
robicie to specjalnie! wiecie ze jak sie podejme zakladania watku nowego to juz napewno nie urodze bo sie bede stresowala ze musi byc na forum wszystko ok    haha
|
Hahaha Mała Ty to chyba w pracy zawsze jesteś pracownikiem miesiąca 
Cytat:
Napisane przez rosarioV
ALe mam nerwa  Ryczeć mi się chce... przyszedł lis z ZUSU i co ? znowu przedłużają termin rozparzenia sprawy do 25 marca ich pogięło ? tż mówi że oni niepoważni są, ja zdążę urodzić zanim rozpatrzą moją sprawę już sprawa trwa ponad dwa miesiące  nie wiem czy oni specjalnie tak przedłużają czy o co chodzi, zaraz się zbieram i idę próbowac do banku załatwić pożyczkę jakąś bo nie damy rady... mam jeden obok siebie a jak w tym się nie uda to jutro do miasta pójdę bo nie skompletuje wyprawki a jeszcze tż US trzeba ponad tysiąc zapłacić ;/ nie nooo ja nie wyrobie nerwowo przez nich <cry>
|
Brak słów. Współczuję! 
Cytat:
Napisane przez Koperco
W końcu w domu. Wszystko pozałatwiałam.
Malutka waży 2500-2900 więc średnio 2700  a jutro 36tydzień.
Wód mam w dolnej granicy normy. Malutka ponoć upasiona troszkę:P Ja przytyłam 1,5kg to co ona przytyła. Szyjka się powoli skraca -było 3 jest 2,5 ale zamknięta i w porządku. Jutro jadę na pobranie krwi i oddać GBS a następna wizyta za 2 tyg. czyli 09.03 i będę miała wtedy robiony zapis ktg.
Malutka proporcjonalna i wszystko z nią ok.
|
Wow! No pięknie! Super wieści Niech rośnie zdrowo!
|