Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-03-02, 21:35   #609
naamarelle
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Tez i Ciebie taka paskudna pogoda?

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Kurcze wszystkie dopajacie..ja cześciowo karmie swoim a cześciowo mm i tez mowila zeby dopajac niby tyle ze woda z glukoza ale napewno nie bede podawac z glukoza ,moze sama wode podam jak cos ale moja problemów z kupkami to nie ma
może spróbuj dać chociaż 60 ml, ja dopóki nie dopajałam to myślałam że moje dziecko jest wiecznie głodne, po 1,5h od karmienia znowu krzyczała, a zjadała 90ml mleka mm + zageszczacz więc powinna mieć solidną papę w brzuchu, i odkąd zaczęłam dopajać to okazało się że najzwyczajniej w świecie pić jej się chciało

no i daję bez glukozy też co kwalifikuje mnie na wyrodną matkę bo jak to tak można dawać samą wodę dziecku... najlepiej od razu kakao

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Kochana ciotka
Wiem że zrobisz się na bóstwo aż im w pięty pójdzie :-D
Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
ehh miał być spacer a będzie rozpadało się i glowa zaczyna bolec

nie lubie dni bez spacerow, jakies takie długie i meczace wtedy to siedzenie w domu się wydaje

dziewczyny uraczone rozstępami- jak z nimi walczycie??
jakies dobre profesjonalne kosmetyki to raczej nie przy kp, tak samo dobre zabiegi, sam zwykly masaz podobno niepomaga a cos robic trzeba...
ja mimo, że waga sprzed ciąży prawie wróciła, mam dużo rozstępów na pupie i udach i liczę na to że po spacerach przejdzie smaruje tylko olejkiem po kąpieli coś tam złazi ale do ideału daleko

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Dziewczyny, butelki Avent natural i Chicco step up nie sprawdzaja sie. Maly je bardzo lapczywie, lyka duzo powietrza i mamy okropne problemy z brzusskiem po kazdym karmieniu. Polecicie cos?
Ja mam tt, z taką rurką i bez.. jestem zadowolona. Kolki rzadko kiedy nas męczą, ale jak widzę że córka zaczyna łapczywie jeść to zaczynam ją trzymać i karmie bardziej w pionie, niż w poziomie i działa a po jedzeniu dobre wyklepanie, czasem lekko huśtam góra-dół na przemian z klepaniem i ładni mi się odgazuje

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Kupilam wlasnie butelke Dr Brown z ta smieszna rurka w srodku. Jak nie pomoze to bede szukac dalej...
słyszałam od kuzynek że dobra na kolki..

A mnie zaś denerwują pytania na każdym kroku "karmisz piersią?", na ulicy, w sklepie, w pracy.. wydaje mi się że to takie intymne rzeczy są i nie muszę o tym mówić każdemu, zwłaszcza jak go spotkam w markecie

Edytowane przez naamarelle
Czas edycji: 2015-03-02 o 21:39
naamarelle jest offline Zgłoś do moderatora