2007-08-21, 08:38
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Proszę o "ukierunkowanie" ;)
Moim zdaniem powinnaś iśc w kierunku fotki nr 3 - oryginalnie i ze smakiem Makijaż... Wiem, że dużo dziewczyn i młodych go sobie nie robi, ale czy to na pewno dobrze? Makijaż podkreśla urodę, a przy formalnyhc psotkaniach nie wypada wyjść z "gołą" twarzą.
Widzę, że trochę błyszczy Ci się skóra. Jeśli nie chcesz jeszcze używać podkładu, sporóbuj kremu tonującego, np. Nuno Ziaja - fajnie matuje, nawilża i pełni rolę kremu nawilżającego, przeciwtrądzikowego i lekkiego podkładu.
Makijaż oczu jest w Twoim przypadku ważny, bo nosisz okulary, a one zwracają uwagę na tę część twarzy. Bez względu na to, czy jesteś krótko-, czy dalekowidzem, powinnaś podkreślić górną powiekę (masz opadającą) - mocno tuszuj rzęsy (ale ich nie sklejaja ), ćwicz kreskę eyelinerem. Pewnie na początek nie będziesz czuła się dobrze z mocnych barwach, więc używaj kolorów naturalnych (byle nie za jasnych). Na usta błyszczyk i już wyglądasz inaczej.
Co do typu kolorystycznego nie mogę doradzić, bo kiepsko się na tym znam.
Polecam Ci jednak zmiane koloru włosów na bardziej zdecydowany, bo teraz nie widze, czy to blond, brąz czy rudy. Ja wybrałabym dla Ciebie brąz. Wg mnie najładniej Ci w prostych, rozpuszczonych w włosach, niekoniecznie zbieraj je do gór, może zetnij grzywkę? Na niektórych zdjęciach włosy wyglądają na mocno zniszczone, ale może to tylko efekt światła.
Życze pozytywnych zmian 
Oczywiście jeśli się zmienisz, koniecznie wstaw zdjęcia
|
|
|