Wątek
:
Dentysta - panika
Podgląd pojedynczej wiadomości
2005-07-11, 22:24
#
25
destiny666
Wtajemniczenie
Dot.: Dentysta - panika
Doskonale Was wszystkie rozumiem a Tobie Agato wspolczoje
Ja tez mam fobie dentystyczna.Nasila sie to jeszcze dlatego ze moja mama ktora ma problemy z zebami co chwila zmienia mi dentyste...Za pierwszym razem bywalam u starszej pani doktor, ona chyba niedowidziala wiec zastrzyki robila mi niedokladnie i czesto po juz skonczonym zabiegu znajdywala jeszcze cos co rwala na zywca...Wyrwala mi tak dwa zemby...Zapewne mozecie sobie wyobrazic ze bylam umenczona normalnymi zabiegami a ona mi tu jeszcze na zywca...No i jej zemdlalam na fotelu
Od tamtej pory nie moge wytrzymac siedzac na fotelu jak widze wokolo biale sciany a w pomieszczeniu unosi sie taki zapach specyficzny...Jak slysze te ich wiertla to mam gesia skore na calym ciele...
Potem zapisano mnie do mlodszej dentystki ktora zreszta jest moja imienniczka
Juz na poczatq ustalilam sobie z nia jakie znaki bede dawala jak mi bedzie slabo to ona przerwie wtedy swoja robote i otworzy mi okienko i wlaczy wentylatorek
Mialam u niej 4 zabki do plombowania i 4 znieczulenia.Potem odwiedzalam te mila pania tylko na przeglad i lakierowanko
Potem mojej mamie zachcialo sie kolejnej zmiany...Pojechalam z nia gdzies na Ochote, gabinet prywatny - mieszkanie dentystki.Jak tam wchodzilam to juz mi slabo bylo...Na pierwszy ogien poszla siostra, potem ja...Kobieta zaczela mi bez slowa borowac zeba na zywca...Myslalam ze ja zabije na poczatq...No ale potem mysl - "Badz dzielna!" i wytrzymalam, do czasu...Jak po raz kolejny atakowala mojego ząbka tym paskudnym wiertlem zaczelo mi wirowac przed oczyma i resztka sil zaczelam sie odsuwac, uderzac reka o fotel ale ona nawet nie spytala sie mnie o co mi chodzi
Caly halas uslyszala moja mama i kazala sie babce odsunac.Dali mi chwile odetchnac ( 30 minut ) i w tym czasie babka robila zabki mojej mamie.Jednak musialam wrocic na fotel.Nie wiem jak to wytrzymalam...Jak juz wyszlysmy stamtad to mowic nie moglam ani nic...Wyrazilam swoja niechec do pani dentystki gestami i poszlysmy z mama na zakupy
wkoncu bylam bardzo dzielna
Teraz przydaloby sie pojsc na przeglad do dentysty, i wybiore sie do tej mojej imienniczki.Wydaje mi sie ze bedzie pamietala taki szczegolny przypadek jakim ja jestem
Kiedy zaczela sie moja fobia mama mowila mi ze histeryzuje i zaczelo mi sie to udzielac, a teraz widze ze nie jestem jedyna osoba ktora nie przepada za dentysta i jest to calkiem normalne
destiny666
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do destiny666
Znajdź więcej postów destiny666