Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 14:14   #1010
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! pamiętacie mnie?

na wstępie gratuluję wszystkim, przejrzałam listę na pierwszej stronie i widzę, że kolejność troszkę się poprzestawiała niż zakładałyśmy

ja w Wigilię urodziłam Jasia niestety nie obyło się bez problemów, Malutki ma kilka problemów zdrowotnych, mniejszych bądź większych, ale najbardziej złamały mnie 2 wylewy dokomorowe do mózgu. Wiem, że to się zdarza, zwłaszcza wcześniakom ale i tak trudno mi sobie z tym poradzić.
Chyba do końca życia będę się już tym zamartwiać, a pierwsze tygodnie po porodzie były ciężkie. Były to wylewy co prawda I stopnia a więc te najmniejsze i teoretycznie one rzadko zostawiają neurogiczne ślady jednak ja nie przestaję się zamartwiać. Chodzimy na kontrole do neurologa i jest niby wszystko ok, tyle że są 2 torbielki 2 mm po tych wylewach no i nieznaczne poszerzenie jednej z komór mózgu. Ponoć do 1 r ż po torbielach nie powinno być śladu. Nie wiem jednak jak z tym poszerzeniem komór, dlaczego tak. A neurolodzy są chyba najbardziej skąpi w wypowiedziach i zawsze pada to „trzeba obserwować dziecko”.

ostatnio dostaliśmy skierowanie na rehabilitację z powodu asymetrii ułożeniowej, bo Jasio odgina się w C do tyłu i na bok, mam nadzieję że będzie ok i się ładnie to wyrówna i że to tylko konsekwencja ułożenia prenatalnego w macicy, a nie jakiś innych problemów

a tak poza tym to mało śpię mało jem no i kocham go jak wariatka stał się całym moim światem mogłabym cały dzień trzymać go na rękach i wąchać zapaszek jego policzków

a! czarnadama! -jesteś wielka! zdrówka dla Hubcia!
z resztą zdrówka dla Wszystkich maluszków i ich mamuś! pozdrawiam Was wszystkie !
Oczywiście że pamiętamy i wiele razy zastanawiałyśmy się co u Ciebie
Będzie dobrze! Masz silnego synka

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora