Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - awersja do butli a chęć odstawienia piersi...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-03-09, 17:29   #16
indjaka
Przyczajenie

Dot.: awersja do butli a chęć odstawienia piersi...

udało nam się w miarę unormować rytm dobowy. Około
8 pobudka,
10-11 kaszka
12-drzemka-(bujanie w wózku) lub spacer(często z drzemką) - godzina - 1,5h
15-zupka
16-17 druga drzemka w wózku (godzina)
podwieczorek (herbatniki z herbatką, owocek)
19.30 kąpiel
Po kapieli kaszka
20.15 rozpoczęcie cyrku....
czasem udaje mi się ją uśpić w wózku (na 1h-1,5), a gdy się budzi to jest taki płacz, że i tak muszę dać cyca. Wtedy uśnie i czasem udaje na śnie mi się ją przełożyć do łóżeczka, ale parunastu minutach budzi się. Gdy zaśnie przy cycu na naszym łóżku wtedy lepiej śpi(dłużej), ale nie zostawiam jej już na łóżku, bo boję się, że spadnie. W nocy potrafi się budzić co 30 min na cyca.
Próbowałam już nawet wkładać pierś przez szczebelki , żeby nauczyła się w łóżeczku zasypiać, ale zasypia tak blisko szczebelków , że za chwilę budzi się.
Nie zna innej rzeczywistości m jak usypianie przy cycu. Wiem, że zrobiłam błąd - trzeba było od początku nauczyć spać w łóżeczku, na noc ściagać do butelki.
Nie wiem, co robić. Córka ma już 6 zębów, w weekend tak mnie pogryzła, że ,gdy w nocy karmiłam ją piersią to wyłam z bólu, bo mam tak poranione brodawki.
Jedyne, co mnie napawa nadzieją to to, że śladowe ilości wody zaczeła pić z niekapka z twardym ustnikiem (Lovi). Ale mleka nie chce pić....
indjaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując