Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Długi i komornik u chłopaka, czy warto w tym siedzieć ?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 22:32   #114
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dot.: Długi i komornik u chłopaka, czy warto w tym siedzieć ?

Ty prawdopodobnie nie przejmiesz jego długu. Jeśli będziecie mieli dom na pół to po jego śmierci, albo spłacisz wierzycieli, albo przejmiesz połowę własnego domu z długami męża. Pozostaje kwestia dzieci. Jeśli będą dorosłe po śmierci tatusia to się zrzekną machając chusteczką za majątkiem jaki zgromadzi (nie wiem czy coś w prawie się nie zmieniło, ale dziedziczy się wszystko albo nic). Jak będą niepełnoletnie to możesz zrzec się za dzieci. Ale zdaje się, że o tym decyduje sąd rodzinny. Nie tak dawno było głośno o dwóch maluszkach, które odziedziczyły gigantyczny dług. Dodajmy, że on cały czas rośnie. Raz matka nie wiedziała, że musi się zrzekać za dziecko i przegapiła moment. W drugiej sprawie sąd orzekł, że kierując się dobrem dziecka, nie może pozwolić na zrzeczenie się długu. Ja wiem, jeszcze nie myślisz o dzieciach. Ale zaczniesz. Chcesz im fundować taką przyszłość?

Poza tym wierzycieli ścigają i za granicą. Brat mojej przyjaciółki narobił dużo mniejszych długów i zwiał do Wielkiej Brytanii. Znaleźli ich i weszli na konta. Nie wiem jak się to odbywa, bo nie mam z nim kontaktu.

Jeśli będziecie małżeństwem wszystko co macie w domu komornik może uznać za waszą wspólną własność, Co tam, wystarczy że nie będziesz miała kwitku za meble - zostaną zabrane.

Ja bym się w to nie pakowała. Gość jest dorosły. Wiedział co robi. Jeśli go oszukali jak pisałaś - powinien szukać sprawiedliwości. Jeśli tego nie robił, znaczy że nie jest taki niewinny. Jeśli się robi długi to się je płaci. Inaczej to kradzież.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując