2015-03-09, 23:24
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Cytat:
Napisane przez alb
A byłam przekonana że na "zachodzie" jest lepsza opieka w szpitalach. Ja nie dość że musiałam w ciąży zajmować się córką w szpitalu to jeszcze musiałam zapłacić za luksus przebywania z nią w szpitalu  ale nie mogłabym jej zostawić samej. Chyba by mi serce pękło 
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------
A konsultowałaś to z pediatrą? Wydaje mi się że nie powinno się tak robić...
|
Nie powiem, bo sprzet maja. W szpitalu tez luksus. Nawet najesc sie mozna praktycznie wszystko refundowane (do 14 r.z. nawet leki dla dzieci za darmo, do 20 r.z. pigulki anty tez za darmo), jesli chodzi o samo traktowanie pacjentow to personel bardzo mily. No ale co mi po tym ze sa mili skoro malo skuteczni :p Niemcy to poprostu taka maja mentalnosc, ze jak maja napisane tak to musi byc tak np. 18 to 18 niewazne, ze dziecko glodne (no chyba, ze to nasz Hubert ). Oni w ogole jacys tacy malo ogarnieci. Szwagier jak poszedl tu do szkoly do 8 kl to na lekcjach mial to co go uczyli w pl juz w podstawowce. Np. Jak powstaje tecza no, ale i tak zyja na lepszym poziomie niz w pl
---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------
Nie no ja nic nie place ze jestem z malym ;p tzn ja mam sama pokoj bez niego bo on na intensywnej jest bo musza go ciagle obserwowac. Mam tv, balkon, lazienke i kuchnie do dyspozycji. I 3 posilki.
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------
Mam tez nieograniczony, darmowy dostep do wody mineralnej, kawy, herbaty itd, pokoj oczywiscie zamykany na klucz i nikogo nie interesuje ilu mam gosci, ile siedza (tz w weekendy zostaje u mnie na noc)
|
|