2003-09-25, 22:50
|
|
Zadomowienie
|
Re: kurs i co dalej..
Kosmetyki kupuj nie na raz a po trochę Moim wynalazkiem jest firma Italian Beauty (kupowałam na targach ale mają stronę i telefon i prawdopodobnie jakos mozna sie z nimi dogadac - moze wysla, a moze maja przedstawicieli...?) mają niedrogie palety i pojedyncze cienie zwykle i do efektów specjalnych, pudry sypkie matujace, zlote srebrne - slowem wszystko. Ach! I cienie w malych pudełeczkach - 36 kolorów, ktore można spinac w wiezyczki - bardzo to wygodne. Ceny nie są wygorowane a jakość niezła. Jeśli chodzi o podkłady to kup najjasniejszy i najciemniejszy i ucz się je mieszać - będzie Ci wtedy latwo dobrać kolor podkłady do każdej karnacji mając tylko dwa kosmetyki. Później dokupisz sobie podkład jakiś mocno kryjący i bardzo lekki dla dojrzalej cery. Jak Aga pisała w poradniku - dobry pędzel to podstawa Ale ja na początek kupiłam te z We-Ma. Powinnas mieć kilka gąbek do nakladania podkładu i kilka puszków (jesli ich uzywasz) do pudru, żeby można je bylo stosowac tylko raz dla każdej klientki (względy higieniczne) - potem trzeba prać. Konieczny jest też z tego względu plyn do czyszczenia pędzli (patrz poradnik). Będziesz potrzebowala także korektorów - zielony, brązowy (do modelowania twarzy) i bezowe (też mozna kupic w paletce).Potem sobie mozesz dokupic sztuczne rzęsy, brokaty, ozdóbki, farbki itd. Nie zapomnij o bazie pod podkład - jakiś lekki krem nawilżający, toniku, mleczku czy czymś takim do demakijażu i wszlkich husteczkach, płatkach patyczkach itd. A w ogóle na początku, do ćwiczenia na koleżankach wykorzystuj po prostu to co masz Wydaje mi sie że opłaca zaopatrywac się na targach...
|
|
|