Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVII
Cytat:
Napisane przez Xandrine_Marie
Też zaczęłam się kurować olejkiem arganowym właśnie, po jednym myciu zauważyłam, że włosy lepiej się rozczesują, a to już duży plus, bo u mnie też godzina, dwie i włosy trudno rozczesać Co do moich włosów to mam gruby włos i zawsze je muszę cieniować, żeby nie były strasznie ciężkie, dość szybko przetłuszczały się kiedyś całe, a teraz stały się łamliwe i zbyt przesuszone. I podejrzewam, że raczej ma to związek zdrowotny (no ale witaminy nie pomogły, dobra dieta też nie), bo ja to w ogóle bardzo mało w życiu się farbowałam, nie stosowałam nigdy innych zabiegów na włosy, typu trwała, etc., od lat stosuję tylko różne wersje head&shoulders (zarówno odżywka jak i szampon), bo większość innych produktów powoduje u mnie łupież, tak ogromny, że nawet nie stosuję pianek, lakierów, itd., by potem nie leczyć masakrycznego śniegu na włosach Próbowałam ostatnio też szamponu przeciwłupieżowego z YR i niby działał przeciwłupieżowo, ale jeszcze bardziej wysuszył mi włosy Kiedyś to mogłam je katować szczotką i nic, a teraz wystarczy, że wezmę mocniej pociągnę i już trach, ułamią się, wypadną ;(
Ja to mam czasem wrażenie, że chcę w Rosiu przetestować zapach i jak czegoś jednak nie kupię, to na mnie panie patrzą wzrokiem z chęcią mordu  Próbek oczywiście dla mnie zawsze nie ma, bo już nie wydaję w stacjo większych sum tylko idę na testy  Żel oczywiście w stacjo powącham, no ale skoro nie jest to limitka, to poczekam z zakupem jak uzbiera mi się na duże zamówienie lub jak w stacjo pojawi się super produkt do zakupu, np. znowu żel pod prysznic lub jakiś lepszy lakier do paznokci. Także mi się z tym nie spieszy  Zapachów u siebie naliczyłam 25, mnóstwo próbek. Także podejrzewam, że u mnie pierwsze zamówienie od stycznia nastąpi w okolicach czerwca jak się właśnie pojawią nowe lakiery do paznokci.
Oj, ja mam cerę wrażliwą i skłonną do alergii, bo ogólnie jestem alergikiem, ale dziwnym typem, bo jeszcze nie do odczulania i obecna seria do cery wrażliwej była jednym z moich pierwszych rosiowych zakupów w stacjo, pamiętam, że kupiłam wtedy łagodzące mleczko do demakijażu + tonik i powiem Ci, że w życiu nie miałam takiego mega uczulenia, swędzenia skóry i w ogóle, no ogólnie tragedia, trzeba było iść do lekarza wtedy  Dlatego jeśli wchodzi nowa seria to ja bym na Twoim miejscu porównała składy i koniecznie poprosiła o próbkę lub kupiła najpierw jakąś miniaturkę z tym.
Też chcę, żeby Hoggar został. Używa go nie tylko mój tata, dziadek i TŻ, ale ja jak mam wenę na męską nutę to też dla siebie zamawiam flakonik
Ja się właśnie zastanawiam nad tymi dwoma: Kallos Serical Crema Al Latte Mleczna maska i Kallos Maska Chocolate - możecie coś powiedzieć na temat ich działania/składu?  Bo zapachy to akurat będą mi na pewno odpowiadać 
|
Na szaro!
Ja kupiłam bananka dziś i będę nim myla włosy 
Cytat:
Napisane przez oh!
Dla mnie najlepszym Kallosem jest wersja Keratin 
|
Na szaro!
Dla mnie jest taki sobie.
Cytat:
Napisane przez gabeczka99
bardzo lubię pół łyżeczki oleju kokosowego dodawać do porannej kawy (od czasu jak przestałam pić mleko) nie zmienia to smaku kawy ale kawa jest łagodniejsza, bo tłusta a pachnie jak rafaello, a moje dzieci jedzą owsiankę z olejem kokosowym - zdrowy tłuszcz 
|
Na szaro!
Pierwsze słyszę! Ja mam olej kokosowy KTC to jak go można dawać to dam przy okazji.
Cytat:
Napisane przez fuksjaa
Ja polecam oleje marki Etja, niedrogie, dobrze działają na moje włosy - używam kokosowego, ze słodkich migdałów i z awokado.
|
Zgadzam się 
Cytat:
Napisane przez nurazuki
Zostalam szczesliwa posiadaczka 2 szamponow YR 
|
Jakich
|