Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty - część XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-03-17, 17:47   #770
daktylek1987
Wtajemniczenie

Dot.: Koty - część XI

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Czyli od zawsze była niejadkiem i wybrzydzała, to co piszesz, że kiedyś jadła wszystko w każdej ilości i mnie w błąd wprowadzasz, a ja próbuję dojść czemu akurat teraz wybrzydza
Jak od zawsze jak nie od zawsze, tak jak pisałam, jadła wszystko do skończenia ok. 1,5 roku, wtedy jadły największą puszkę przez 2 dni na spółkę. Potem jedzenie i samo zabranie się za nie, zaczęło trwać coraz dłużej. Pojawiło się niedojadanie. Wet niczego nie stwierdził.
Z czasem jak się zaparła, to 2 dni nie jadła dopóki nie dostała innego smaku karmy. Więc w końcu dawałam, nie będę kota głodzić tyle czasu, poza tym każdemu karma może się znudzić po jedzeniu jej przez długi czas.
Najczęściej jadła, bo już widziała, że nic innego nie będzie, poza tym jak ona nie zje, to znajdzie się taki co zje. Więc w końcu z ociąganiem w ciągu dnia coś tam zjadała, a wieczorem wyrabiała dobową normę.
Żeby zapobiec znudzeniu przeszłam na puszki 400g, w różnych smakach (nadal ma spory zapas). Dopiero odkąd jest sama kupuję te najmniejsze.

Teraz czekam 12 godzin, jak wtedy nie zje, to daję coś innego.
Martwić się zaczynam wieczorem jak całodzienne przegłodzenie nie pomaga i nie chce jeść, tzn. zje, ale po wielkim marudzeniu i zaglądaniu do miseczki. Ale czasem nie wyjada dziennej dawki i to mnie martwi. Bo raz, że niedożywiona, dwa wody jeszcze mniej przyjmie, a i tam jest za mało, bo nic się nie da rozwodnić.

I tyle

Misia ma 2 lata i 8 miesięcy, przez taki czas może się sporo zmienić

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2015-03-17 o 17:51
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora