Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-03-17, 22:59   #543
bakus13
Rozeznanie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Ja coś przegapiłam - te ograniczenia to z jakichś względów zdrowotnych Akurat wymienione warzywa są teraz średnie (poza fasolką) bo wszystko szklarniowe i mocno sypane Mnie zniechęca bez żadnych ograniczeń (zwłaszcza bezsmakowe pomidory, tu ewentualnie bronią się koktajlówki)...
Czytałam gdzieś że na przedwiośniu właściwym wyborem są korzeniowe, kiszonki i kapusta. Jak dla mnie też średnio
mam ustalona diete wspolnie z lekarzem i dietetyczka przy niedoczynnosci by zaczac chudnac wreszcie. Poza ogolnymi ograniczeniami jak przy zwyklym zdrowym zywieniu mam zakazy na spora liczbe warzyw i czesc owocow jak szpinak, brokul, kalafior, rzodkiewka, szczaw, wszystkie kapustne, rzodkiew, ziemniak, kukurydza, buraki, marchew, groch, fasola, cebula, czosnek, soja, tofu, trukawki, gruszki, brzoskwinie, banany, winogron, przyprawy z grupy ostrych, musztarda, chrzan, imbir, orzeszki ziemne, kasze, z miesa chude czesci bez kosci, bez skory, w ogole gesi-jej akurat nie jadam i jeszcze sporo innych rzeczy wypisanych. Przy tym duza ilosci bialka do 2g na 1kg masy ciala, 2porcje wegli dziennie na poczatek, reszta jak przy zwyklych zaleceniach czyli 4-5 malych porcji, nie przetworzone, duzo wody, ciemne wegle , najlepiej nie smazone itp. O tyle ciezko, ze np. szpinak, brokul, kalafior, czosnek i owoce sa moimi
bakus13 jest offline Zgłoś do moderatora