2015-03-20, 14:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 40- nasz sezon!
Ale się uśmiałam . Pamiętacie, jakiś miesiąc temu gość parkując, przerysował na całej długości auto mojego Taty. Ogólnie auto jest pogniecione, porysowane, przód (lampa) jest przesunięta do przodu, uszkodzona opona i obie felgi (no ogólnie nie wiem, jak gość parkował, ale fantazję to musiał mieć ). W każdym razie był jakiś tam rzeczoznawca z ubezpieczycielni, niedawno Tata dostał wycenę, na jakąś marną kwotę z informacją, że sugerują pomalowanie konkretnych miejsc na elementach (a nie całe elementy, żeby struktura i kolor był jednolity ). Ogólnie śmiech na sali. Wiadomo, że Tata się na to nie zgodzi, bo żeby doprowadzić auto do stanu sprzed spotkania z mistrzem parkowania musiałby sam sporo dołożyć. Przed chwilą dostałam maila od Taty, z kopią maila, jakiego wysłał do nich. Uśmiałam się po pachy . Grzecznie, kulturalnie, acz z dozą złośliwości Tata "walczy o swoje". Przetoczę Wam tylko malutki fragment, który bardzo mnie ucieszył "Co do obliczonej szkody to uważam ją za niepoważną, a cały dokument wyliczeniowy przez pana XXX (rzeczoznawca ubezpieczycielni), jako akt radosnej twórczości wykonanej w interesie <nazwa ubezpieczycielni>?" normalnie aż czekam na odpowiedź
|