2005-07-12, 20:39
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy można nakładać samoopalacz na piegi?
Słuchaj, piegi są śliczne, naprawdę! Dziewczyny z piegami są piękne. Naprawdę - strasznie mi sie podobają. Uwielbiam taki typ urody - nie mogę oka oderwać, a i gwarantuję Ci, że inni też! Piegów nie usuniesz - naprawdę warto je zaakceptować. Bardzo głębokie peelingi wykonywane pod kontrolą lekarza, dermabrazja - moze trochę zminimalizuje ale nie usunie. Zresztą pod wpływem promieni i tak pewnie będą wychodzić nowe. Jeśli masz tak jasną skórę jak piszesz, musisz uważać że słońcem - taka skóra łatwo ulega poparzeniu, jest się szybko czerwonym a potem się blednie i opalenizny nie (ja mam taką właśnie skórę, choc bez piegów - żałuję, bo bardzo mi się podobają). Poczytaj co tu piszemy na forum na temat skutecznej ochrony i dobrych filtrów przeciwsłonecznych.
Co do samoopalacza - możesz użyć, ale on nie zatuszuje piegów - nie ma szans.
Podkład też ich nie ukryje - nawet taki mega kryjący - Dermacol nie jest dobrym pomysłem, on jest na twarzy bardzo widoczny, ale Ty jesteś młodziutka i na pewno taka tapeta będzie Cię szpecić i postarzać.
Nie przejmuj się złośliwymi docinkami. Teraz tak gadają, a niedługo zaczną Ci zazdrościć, zobaczysz! Uszka do góry
|
|
|