Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy tolerujecie chamstwo??
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 20:52   #16
zizou
Zakorzenienie

Dot.: Czy tolerujecie chamstwo??

Cytat:
Napisane przez sylwónia Pokaż wiadomość
Uprzedziłaś mnie Miałam napisać coś w podobnym stylu. No i żeby też zachować proporcje, przecież jak ktoś mi przypadkiem najedzie na pupę wózkiem w hipermarkecie , to nie będę na niego krzyczeć, bo i niby za co? Aż mi się skojarzyło z postawą takiego kwadratowego pana, co idzie ulicą , na każdego patrzy z byka ,a jak go ktoś potrąci to oberwie wiązankę zaczynającą się od "Te, jak chodzisz ***** "

Wyjątkowo irytują mnie babcie popychające w stronę wyjścia , "Pani wysiada? To niech Pani tam stanie" Chociaż to pod chamstwo trudno podciągnąć w zasadzie. Jak mam gorszy dzień, to zwracam uwagę, że owszem wysiadam, ale do przystanku to jeszcze 10 minut jest Choć potem mi trochę głupio jest.

Podstarzali Julia Iglesiasi (choć nie wiem czy to się tak odmienia)- uśmiecham się albo coś tam odpowiadam, w stylu "dziękuję, miło, że pan tak uważa" i jak najszybciej się oddalam. Jak komentarz jest mocno niewybredny to tym bardziej się nie wdaję w rozmowę, bo i po co? W końcu o dyskusji z takim elementem nie marzę. Dwa czy trzy razy w autobusie zdarzyły mi się niezbyt przyjemne sytuacje - z pchaniem rąk gdzie nie trzeba- skutkuje metoda bardzo głośnego i stanowczego powiedzenia na niemal cały autobus "Przepraszam co Pan robi? " Na razie się to udawało , ale jak spotka mnie jeszcze kiedys taka sytuacja to nie ręczę za siebie , że nie odwinę komuś łokciem albo parasolką, bo to jest dla mnie ewidentne chamstwo
u niektorych to dziala na zasadzie, ze 'czyjegos chamstwa nie toleruja, ale wlasne a i owszem'

ja nie jestem osoba konfliktowa. ciutke bezczelna - tu sie zgodze. potrafie na zaczepki odpowiadac cieta riposta - jednak podana tak, ze nikt sie nie zorientuje, ze to mogoby byc niegrzeczne. usmiech, nawet w sytuacjach kryzysowych, dziala zbawiennie. [chociazby w tych autobusowych 'pani wysiada?' odpowiadam ze tak i strzelam do babulenki usmiechem ].
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując