Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prezent na ślub siostry TŻ-ta. Help :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-03-25, 16:40   #7
Kokoroko1
Raczkowanie

Dot.: Prezent na ślub siostry TŻ-ta. Help :(

Szkoda, że Autorka nie napisała nic więcej, bo jeśli jest tylko dziewczyną (jakkolwiek to brzmi, ale nie jesteś dla nich żadną rodziną jak narazie) to dla mnie 200 euro jest kwotą stanowczo za dużą tym bardziej jeśli będziesz dawała prezent sama, bez chłopaka (?).

Ja jestem z wielkopolski, obecnie na etapie planowania i chodzenia na przeróżne wesela rodziny i znajomych i my (ja+narzeczony) jako zwykli goście dajemy 600 do 700 zł (nie wiem czy to dużo czy mało w skali całej Polski), więc dlaczego Ty w pojedynke masz wyrzuty o 100 euro?

Jak ktoś wyżej zauważył z prezentami może być problem nie tylko trafić w gust, ale także w czasie podróży powrotnej, w tanich liniach za dodatkowe kg czy bagaż dużo się dopłaca.

Gdybym była Tobą i nie miała euro "w domu" dałabym od 300 do 350 zł, jeśli masz euro to 100 i ani centa więcej.

Podejrzewam, że tak przeraża Cię to 100 czy 200 euro bo my Polacy od razu myślimy jakby w złotówkach, pamiętam jak pierwszy raz bylam w Niemczech i wyhaczyłąm fajną bluzkę za 50 euro i dopiero po zakupie zorientowalam się że w sumie kosztowało mnie to 200 zł gdzie nigdy w PL nie kupiłabym za tyle głupiej bluzki, chociaż od tego czasu minęło 6 lat i wciąż jest jak nowa.

Edytowane przez Kokoroko1
Czas edycji: 2015-03-25 o 16:48
Kokoroko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując