Wątek
:
Pomysł na gubione paragony
Podgląd pojedynczej wiadomości
2015-03-31, 09:20
#
3
fafik80
Przyczajenie
Dot.: Pomysł na gubione paragony
I tak i nie
Włożenie paragonu do pudełka oznacza, że:
1. paragon może wyblaknąć po roku ...
2. pudełko się może zapodziać ...
3. wkładane namiętnie paragony do pudełka tworzą po latach chaos ... (no chyba, że ktoś jest systematyczny i porządkuje paragony co kilka miesięcy - ja niestety nie)
4. czasami paragon jest dziwnie opisany i nie wiadomo co tak naprawdę przedstawia, np. żarówka energooszczędna. Bywa droga i jak padnie to dobrze było by ją oddać. Tutaj robimy sobie zdjęcie żarówki i wiemy dokładnie, która to była
5. system podpowiada na maila o fakcie kończenia się czasu gwarancji ... co pozwoli sprawdzić czy przypadkiem coś nie czeka na naprawę.
Akurat to sprawdziłem na własnej skórze niedawno. Mam odkurzacz Zelmer 1600. Od dawna nie mogłem się zabrać do wysłania go na reklamację (tylna klapka się zdeformowała i dmuchał na boki). Co najlepsze miał czerwoną nalepkę z napisem 4 lata gwarancji. A ja z jakiegoś powodu myślałem że tam pisze 5 ...
Dopiero jak dostałem maila to sprawdziłem co tam pisze i zmobilizowałem się do wysłania go na gwarancję.
Uważam, że taki system raczej pomoże niż narzuci czasowy kłopot. Samo dodanie paragonu przez telefon to całe 30 sekund
Albo i mniej przy kolejnym dodaniu ...
A paragony potem ładnie są poukładane, z kategoriami, sklepami, można je fajnie przeglądać na komputerze ... same zalety
fafik80
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do fafik80
Znajdź więcej postów fafik80