2015-03-31, 12:25
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Cytat:
Napisane przez czotozanick
Hej dziewczyny!
Pozwolicie, że się przyłączę!  Jestem w Londynie od października, mieszkam w Surrey Quays. Chwilowo oboje z chłopakiem pracujemy w domu, więc się mocno nudzimy, nie zdążyliśmy jeszcze prawie nikogo poznać. Ogólnie zanim przyjechałam to się śmiałam z polskich sklepów na każdym rogu i sobie myślałam "co Ci polacy, pojechali do innego kraju i bez pasztetu czy kapusty nie wytrzymają?" ale ostatnio sie złamałam i poszłam do polskiego sklepu po jałowcową  Jedzenie tutaj mi zupełnie nie podchodzi, chleb tostowy czy mięso które sika wodą na kilometr mnie wręcz odrzucają, zaczełam się odżywiać super zdrowo co w Polsce raczej by nie przeszło. Ogólnie Londyn mi się podoba, ale troche mnie przytłacza, no i zaczełam się czuć dość samotna tutaj. Mam nadzieje, że niedługo zaczne szkołę i kogoś w końcu poznam. Dziś chciałam się iść poszlajać, ale pogoda kiepska więc zostają seriale w łóżku!
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------
Ja chętnie, jak wrócę do Londynu po świętach!
|
Hey Czym sie aktualnie zajmujecie z chlopakiem? A co do jedzenia, cóz, jak dobrze poszukasz, to znajdziesz naprawde dobre jedzenie. Gdzie robisz zakupy? Idz do Waitrose - maja bardzo dobry chleb. Mieso równiez. Ja, wrecz przeciwnie, stwierdzam, ze w Anglii jak sie wie gdzie isc, to mozna znalezc jedzenie duzo lepszej jakosci niz w Polsce. W Polsce nierzadko nas truja (wystarczy przeczytac sklad na opakowaniach).
p.s. poczucie osamotnienia w Anglii, a w szczegolnosci w Londynie, jest chyba wszystkim znane. Takie uroki emigracji... Mozliwe, ze z Polakami bym sie jakos zgrala, ale nie mam mozliwosci ich poznania (praca bez Polakow/mieszkanie równiez), a z wszystkimi innymi nacjami te znajomosci sa dosc powierzchowne, o czym sie moze z czasem przekonasz.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2015-03-31 o 12:28
|
|
|