Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - W pogoni za wiosną… galopujące Ireny naaamber !!! 15 !!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-03-31, 12:37   #1775
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dot.: W pogoni za wiosną… galopujące Ireny naaamber !!! 15 !!!

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
tutaj sie kupuje czekoladę, daje bliskim i sie ja je. I tak wyglądają święta Wielkanocne. Tutaj jest jedynie poniedziałek wolny. Wiec nic specjalnego. Dla dzieci w Niedziele rano najbliżsi chowają czekoladę po domu czy po ogrodzie i dzieci z koszyczkami biegną jej szukać.
A poza tym to nawet niczego specjalnego sie nie je.

na święta Bożego Narodzenia ja sie foie gras (kacza wątroba gotowana w całości pycha), wędzonego łososia, ślimaki, krewetki, przegrzebki Świetego Jakuba, czy ostrygi, homary, kraby w sumie to wszystkie owoce morza. Kiedyś zrobię w supermarkecie zdjecie wybór jest niesamowity i większość mozna dostać jeszcze żywa . Jak karpie w Polsce. Mieszkam w mieście które utrzymuje sie z przemysłu morskiego. Mamy kanał gdzie codziennie przypływają rybacy ze świezym Morskim jedzeniem. Mozna bezpośrednio od nich kupować albo w sklepach.
Czekoladowe Swieta Czyli w sumie wielkie nic. To i dobrze, nie trzeba sie specjalnie szykowac

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
U mnie to chłopcy chodzą świecić jaja Ale może w tym roku pójdę i ja - mam przecież elegancki koszyczek zrobiony przez mamę.
Na święta jedziemy do moich rodziców, ale ja akurat zawsze coś tam trochę szykuje i widzę. W tym roku zrobię galaretki z kurczaka. Dwie sałatki (jedna z brokułów nad drugą mysle) i dwa ciasta - sernik (właściwie to się nazywa czekolado-serowiec) i może torcik cappuccino albo dudus
No z takim koszyczkiem trzeba sie pokazac

Salatka! Taak, to jest wlasnie to, co sobie musze przygotowac. Dzieki za przypomnienie

A co do ciast, to doszlam do wniosku, ze nie umiem piec Murzynek mi juz dwa razy nie wyszedl. Nie wiem co robie zle, ale chyba sie poddam

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
poproś Maguu może kurierem kotka ci wyśle
No kotka mam zezrec? Chyba, ze do towarzystwa