|
Dot.: Tanie Ubezpieczenie OC
Myślę, że nie ma sensu pytać o to gdzie najtańsze OC, bo tyle zmiennych wpływa na cenę polisy, a jak są jakieś promocje to też zwykle dla określonych grup. Więc dla jednej osoby firma X będzie tania, a dla innej okaże się niekonkurencyjna cenowo.
Pracowałam kiedyś w pośrednictwie ubezpieczeniowym (kilka firm w ofercie) i niektóre firmy ubezpieczeniowe pozwalały dawać klientom nawet dodatkowy rabat od ceny końcowej, inne nie. Jak kupiłam pierwszy samochód to też zadzwoniłam do kilku firm z prośbą o kalkulację. Skończyło się to telefonicznym spamem z call center ;p
Dlatego od nowego roku zamiast wydzwaniać lub chodzić po biurach, sprawdzam wszystko w necie w jednym miejscu. Tak jak są porównywarki typu ceneo, to jest i taka do porównywania cen ubezpieczeń OC i AC superpolisa .pl. Raz wpisałam parametry auta i moje dane i pokazało mi wyniki od różnych ubezpieczalni. Jeśli chodzi o OC, to znajdujemy dla nas najtańsze i tyle (z AC inna sprawa, bo to ubezp. ma służyć nam w razie czego i powinno być jakieś dobre, czyli wtedy niestety drogie..)