Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy wg Was zarobki 2,5 tysiąca miesięcznie to dużo czy mało ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-01, 14:12   #129
Nameria
Zadomowienie

Dot.: Czy wg Was zarobki 2,5 tysiąca miesięcznie to dużo czy mało ?

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Z dentystą się zgodzę bo to pierwsza potrzeba jest, komp też do życia potrzebny, ale wakacje nie są do życia niezbędne, nie są pierwszą potrzebą niezbędną do życia. Mając 2500 bez problemu jesteś w stanie odłożyć 300 zł na dentystę w miesiącu . No chyba, że ktoś żyje na wysokim poziomie - jada w restauracjach, pizza co 2 dzień to nie odłoży.
Według mnie 2500 zł to bardzo dużo.
Dla mnie bardzo dużo jest wtedy, kiedy mam na dentystę, kupuję nowy płaszcz jak stary mi się zniszczy, jeżdżę na wakacje, kupuję dobre a nie tanie kosmetyki i stać mnie na hobby.
Przy zarobkach 2500 w dużym mieście, ciężko jest o to wszystko, z czegoś trzeba zrezygnować, szczególnie gdy nie ma się swojego mieszkanie. Dlatego 2500 w mieście jest ok, da się przeżyć i to nie w biedzie ale na samochód oszczędzać trzeba bardzo długo.

Mam wrażenie, że w tym wątku niektórzy mylą pojęcie dobre zarobki ogólnie a wystarczające do przeżycia.
Potem się dziwić, ze jak się szuka pracy, przychodzi osoba która się ceni, wie co umie i ile powinna za swoją pracę dostać, a pojawia się ktoś inny komu wystarczy najniższa krajowa bo przecież za tyle przeżyje. Tak się psuje rynek.