2015-04-05, 10:38
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. VII
Cytat:
Napisane przez KolorujeSwiat
Hej
Mama mnie dzisiaj obudziła, zjadłam śniadanko z rodzicami i bratem, później pojechaliśmy do Kościoła. Jak jedna z nielicznych nie poszłam do Komunii, ludzie pewnie już plotkują 
Ja Wam powiem, że wierzę, ale niezbyt podobają mi się niektóre postawy, zasady w Kościele itp.
Osobiście bardzo lubię chodzić z TŻ do Kościoła u niego w miasteczku, mają super księdza i jakoś mi tak miło tam. A w rodzinnej parafii to tak wiecie, stare plotkary, święte, do Komunii pierwsze a tyłek obrobią, nie lubię czegoś takiego 
I jakoś tak wolałabym u TŻ chyba brać ślub, ale no jak już bym robiła z weselem to u siebie, bo taka tradycja u mnie w rodzinie i w moich stronach taniej niż w Poznaniu 
I niecierpliwie czekam do piątki, żeby zobaczyć się z TŻ 
|
Ja z TZ tez nie poszlam po oplatek, zaraz bedzie, ze seksimy sie nawet w swieta bez umiaru albo jestem ciezarna. 
Czy w Waszych stronach tez jest cos takiego jak purtel?
Nakresle o co chodzi - otoz tydzien przed slubem schodza sie ludzie na podworko panny mlodej i pija wodke i jedza placek drozdzowy. Niektorzy od nas zaczeli organizowac to z duuuza przesada, bo organizuja nawet muzyke i inne jedzenie! 
Ja jestem temu baaardzo przeciwna, bo przewaznie przychodza ci, ktorzy nie maja zadnego kontaktu z panna mloda i ledwo "czesc" mowia.
Po to zrobie wesele, zeby zaprosic tych z ktorymi chce sie cieszyc takim dniem. obcym nic do tego.
|
|