2015-04-05, 20:10
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rady na rozstepy... Pomocy!
Po pierwsze gratulacje piękny prezent na święta . Po drugie odsapnij chwilkę po porodzie musi Ci się macica obkurczyć, przynajmniej mi mówili żeby przez parę pierwszych dni uważać na brzuch i za bardzo go nie dotykać.
U każdej kobiety jest inna skóra, bez zdjęcia też się nie da dokładnie powiedzieć, może masz 5 rozstępów a uważasz że jest to straszne i są też różne bardzo szerokie lub też wąskie. Wąskie i czerwone można bardzo szybko zlikwidować - peelingami i kremami na rozstępy. Duże, szerokie i głębokie tu już gorzej możliwe, że się nie da ich zlikwidować całkowicie domowymi sposobami, można je spłycić. Ale jeszcze jak są czerwone najlepiej się sprawdzi laser wtedy na 99,99% zlikwidujesz je całkowicie. Sama na własne oczy widziałam też jak zostały zlikwidowane stare rozstępy które już były blade 
Naprawdę mało kobiet zostaje po ciąży bez rozstępów ja w okresie dojrzewania tak szybko rosłam, że mam całe pośladki i dół pleców "pocięte" za to w ciąży żadnego rozstępu na brzuchu a na piersiach mam kwiatki tak ładniej mi brzmi bo piersi rosły mi jak oszalałe
|
|
|