Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaburzenia hormonalne (PCOS, schorzenia nadnerczy i tarczycy)- wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-08, 09:19   #726
obłoczek
Raczkowanie

Dot.: Zaburzenia hormonalne (PCOS, schorzenia nadnerczy i tarczycy)- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
No cóż, większość lekarzy tak robi, tzn. niechętnie informuje o danej chorobie Moja ginka na szczęście na 1 wizycie powiedziała mi wszystko o tej chorobie, z dozą optymizmu
Bez przesady, po 25 r. ż. też można zajść w ciążę, nic na siłę Owszem im wcześniej, tym lepiej, ale naprawdę wiek nie jest jedynym wyznacznikiem szansy na ciążę. Moja ginka mi nic nie mówiła o wieku, w którym powinnam zajść w ciążę.
Jeśli gin. Cię zbywa i nie informuje, to może warto zmienić lekarza? Skąd jesteś? Jak z Krakowa, to mogę polecić lekarza
Mnie z kolei endokrynolog powiedziała, że 70% kobiet z PCOS zachodzi w ciąże "bez wspomagania". W pozostałych 30% przypadków - znowu u 70% udaje się przywrócić płodnośc za pomoca leczenia farmakologicznego. Wiadomo, że jeśli ktoś ma mocno podwyższone androgeny to będzie nieco ciężej, ale generalnie moja lekarka też ma optymistyczne podejście

Wszyscy chcą rozumieć malarstwo, dlaczego nie próbują zrozumieć śpiewu ptaków? (Pablo Picasso)
obłoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując