Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rower stacjonarny, orbitrek, bieżnia - KUPUJEMY - pytania i porady.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-09, 22:37   #162
doti306
Raczkowanie

Dot.: Rower stacjonarny, orbitrek, bieżnia - KUPUJEMY - pytania i porady.

Cytat:
Napisane przez aga024 Pokaż wiadomość
Doti306, dzięki za porównanie wyników z orbiego i pulsometru Właśnie o to mi chodziło, że orbi za kilka set zł nie mierzy idealnie. Za to jest zestawienie dla nas, jeśli ćwiczymy tydzień, miesiąc czy więcej, to nawet nieprawidłowe dane dają nam porównanie każdego treningu. Powiedz jaki pulsometr kupiłaś? Bo też szukałam, później uznałam, że nie jest mi potrzebny, a teraz może akurat skuszę się Powiedz jeszcze, z jaką prędkością jechałaś żeby mieć 60-70% tętna max?
Kulka90, cieszę się, że jest nas więcej Na pierwszy trening 40 minut to świetny wynik
Wcześniej póki nie miałam pulsometru jechałam 22,5 , 24 km/h i miałam po 20-30 min już zadyszkę,ale puls w rogach orbiego pokazywał z ledwością 125 tętna.
I dziwiło mnie to.
Kiedy pojechałam z zegarkiem na ręku co jakiś czas sprawdzałam tętno to miałam ponad 140 przy poprzedniej prędkośći czyli jakies 75% tętna max a to już za dużo.
Obecnie jeżdżę 20km/h i tętno utrzymuje mi się w granicach 65-70% i nie mam zadyszki a i tak się nieźle poce do tego dziś pojechałam z pasem neopronowym na brzuchu to podwójnie się pociłam.I Przejechałam 65 min;-)
Jeśli chodzi o pulsometr to kupiłam taki: podaje link: http://allegro.pl/sportowy-zegarek-x...175736804.html
Jeżdżę na orbim codziennie około 2 tyg ale jeszcze ubytków w cm nie widzę,troszkę mnie to martwi ale będe cierpliwa i po miesiącu się okażę czy coś ubyło...

Edytowane przez doti306
Czas edycji: 2015-04-10 o 09:05
doti306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując