Dot.: przewodnik po ... -> IKEA
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;51006539]Jeśli kuchnia jest brązowa, to ciemnobrązowy stół i białe krzesła będą wyglądać lepiej niż cały biały komplet.
Stolik kawowy biały jest bardzo neutralny i pasuje prawie do wszystkiego- głównie ma dobrze wyglądać z tym, co blisko niego, czyli kanapą.
Teraz nie urządza się wnętrz meblami drewnianymi w 1 kolorze
Trzeba jedynie zwrócić uwagę, żeby nie przesadzić z ilością kolorów i nie mieszać np. odcieni drewna ciepłych i zimnych (np. drewno egzotyczne i bielony jesion czy dąb), ale bardzo ciemny odcień brązu czy biel są dość neutralne; trzeci kolor to podłoga- jaki kolor drewna?[/QUOTE]
Berry40 dziękuję Ci bardzo. Nie chcę właśnie wszystkich mebli w jednym kolorze bo zalezy mi na jasnym wnętrzu, a kuchnia to taki złoty brąz ( w załączniku mniej więcej). Dlatego myślę o białych meblach. Białe będą chyba meble w przedpokoju, który też jest otwarty na salon (szafa, szafka na buty, komoda Hemnes).
Od początku myślałam o brązowym stole i białych krzesłach plus biały stolik kawowy tylko spotkałam się z opinią, że stół i stolik powinny do siebie nawiązywać
Kolor podłogi (mniej więcej) niżej.
Zastanawia mnie jeszcze czy nie będzie za dużo tego wszystkiego jak połączę białe i brązowe meble, a do tego białe będą z róznych materiałów (krzesła ingolf lekki połysk?, Hemnes biała bejca)
Czas edycji: 2015-04-12 o 20:36
|