Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziekanka - rok spędzony na podróżowaniu i pracowaniu - dobry pomysł?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-13, 08:49   #1
jive
Przyczajenie

Dziekanka - rok spędzony na podróżowaniu i pracowaniu - dobry pomysł?

Studiuję 2 kierunki. Aktualnie jestem na 1 roku 2 stopnia (został mi 1 rok) oraz na 3 roku studiów inżynierskich (zostało mi pół roku). Pochodzę z tego samego miasta, na którym jest moja uczelnia, więc mieszkam w domu z rodzicami. Lubię podróżować, w Polsce sama sobie organizuję wyjazdy ze znajomymi, natomiast wszystkie moje zagraniczne wycieczki były tylko z biurem podróży. Chciałabym wyjechać, żeby się ogarnąć życiowo (mieszkanie "na swoim" - konieczność gotowania, sprzątania itp.), ogarnąć językowo, zwiedzić nowe miejsca, poznać inne kultury i zarobić pieniądze (chcę pracować). Nie mam znajomości w żadnym kraju, więc musiałabym sama wszystko znaleźć: pracę, mieszkanie itp.
Co o tym myślicie? Miałabym rok w plecy względem rówieśników, ale czy to aż tak dużo? W końcu wiele osób zmieniało kierunek studiów, itp. Tyle że mi już została końcówka...
No i sprawa najważniejsza, mam chłopaka, który wgl nie chce wyjeżdżać na zagraniczne wakacje, a co dopiero na rok życia... Jestem na etapie przekonywania, ale nie wiem czy mi to uda

Prosze poradźcie czy to dobry pomysł..
jive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując