2015-04-16, 11:03
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wizażanki we Francji ?
KarolinaK, bardzo ci dziekuje za pomoc. Na pewno zwroce uwage na warunki panujace w hodowli. Jesli chcesz rzucic okiem na hodowle, moge podac ci linka, moze na pierwszy rzut oka wypatrzysz cos, czego ja i TZ nie widzimy...
Nie ukrywam, ze wybralismy hodowle najblizej naszego miejsca zamieszkania, choc jak potem sprawdzalismy nalezy ona oficjalnie do francuskiego klubu milosnikow whippetow.
Co do socjalizacji, to akurat wiem, ciagle zaglebiam sie w lekture, mam fajna ksiazke o psach z wieloma cennymi informacjami. Chcemy tez zamowic ksiazke o whippetach.
Mysle, ze masz na mysli rase italian greyhound (petit lévrier italien), ktora tez bralismy pod uwage. Sa to charciki wloskie i faktycznie sa one bardzo drobniutkie i trzeba uwazac na ich kruche kosci. Whippet to taki mniejszy greyhound, ale sa zdecydowanie wieksze od charcikow wloskich. Psy osiagaja od 40 do 50 cm w klebie przy wadze ok. 15kg. Jest to sredni pies, siegajacy kolan.
Mimo tego, ze wydaja sie kruche i delikatne, sa psami bardzo silnymi 
http://cdn-2.justdogbreeds.com/image...3qESEMHzDq.jpg
My sobie wymarzylismy psa o masci blue. Jesli chodzi o charakter, to wertujac wszelkie fora milosnikow whippetow spotkalismy sie z opinia, ze to wlasnie samce sa spokojniejsze, bardziej posluszne i uczuciowe W ogole whippety uwielbiaja sie przytulac
Edytowane przez Harika
Czas edycji: 2015-04-16 o 11:06
|
|
|