|
Dot.: Wyjazd do Londynu - problem ze zwierzakami
Słuchaj, wejdź na fejsa i znajdź wszystkie grupy/strony 'lost and found animals London' próbuj z różnymi zwierzakami (cats, pets, dogs) i dzielnicami, także grup 'fanów' kotów (np. London cats), wygoogluj też lokalne prywatne organizacje, które pomagają kotom (takie jak schroniska, tylko mniejsze, prowadzone przez wolontariuszy) - ja jestem z Newcastle, zupełnie inna część UK, o wiele mniejsze miasto niż Londyn i osobiście znam conajmniej 2 organizacje w okolicy tego typu, jestem pewna że w stolicy będzie ich więcej! Do tego masz tam najlepszą szkołę weterynarii pod nosem.
W każdym razie - większość tych grup wymaga zaakceptowania przez admina, ale dodaj się tam i napisz wiadomość do administratora właśnie że masz nietypowy problem i opisz sytuacje (że nie możesz znaleźć pokoju/miejsca do wynajmu ze zwierzętami i że stoisz pod ścianą bo nie masz co z tymi kotami zrobić) i jestem pewna, że Ci pomogą! Jeśli nawet nie znalezienie pokoju/landlorda przyjaznego zwierzakom, to może ktoś zgodziłby się dać Twoim kotom dom tymczasowy u siebie (możliwe, że jedynie za koszty utrzymania) na czas, gdy Ty/wy będziecie szukać lokum.
Nic nie tracisz pisząc i prosząc o pomoc w ten sposób - ja z powodu zawirowań z nie-moim kotem trochę działałam tutaj lokalnie i poznałam (online) tych ludzi, są naprawdę bardzo mili i pomocni!
Mogę Ci pomóc na szybko zredagować takiego mejla/wiadomość (za 2h muszę wyjść do pracy)
Druga sprawa - gdzie teraz mieszka Twój TŻ? Nie mógłby on popytać wśród znajomych (na pewno ma jakichś z pracy) - może ktoś mieszka z rodzicami/w swoim domu/zna landlorda i lokatorów, którzy by się nie czepiali - kto przygarnąłby koty na kilka dni?
|