Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Axotret - brać czy odstawić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-20, 08:24   #26
Agatha2003
Raczkowanie

Dot.: Axotret - brać czy odstawić?

Cytat:
Napisane przez ReAsOns Pokaż wiadomość
wiesz .. mam ten sam problem z tą suchością buzi. Nie moge sobie z tym poradzić bo co sobie nałoże fluid itp to za jakieś 30 minut wszędzie wszystko odchodzi warstwami.
Byłam u dermatologa - miałam oczyszczanie (wyciskanie) tylko tych podkórnych krostek, które mam, a te ropne zostaly, żeby blizn nie było. Dostałam recepte na kolejne opakowanie. I Pani dermatolog już nie powiedziała, że będzie przełom, ale że kilka razy może się zdarzyć, że będę miała pogorszenie - odpukać! Wystarczy, że męczę się z tą suchą buzia 3 razy dziennie poprawiać się, a nawet więcej bo wszędzie sucha skóra ...

A dlaczego znowu masz widoczą tą kaszkę? Wszystko musi wyjść na wierzch?
Ostatni raz pomalowana (pełny makijaż) byłam na początku października i wtedy tragedii nie było (koniec 3 miesiąca kuracji), bo skóra była przyzwyczajona, ale teraz jak po dwóch tygodniach znowu wsuwam te tabletki to było bardzo źle i co najlepsze...dwa dni po weselu był już spokój wokół ust i z samymi ustami, teraz już wyglądam ok ;P (jak pech to pech) :P ja bym Ci radziła odstawić te fluidy, szkoda czasu na ciapranie twarzy i pieniędzy skoro już wychodzisz do ludzi to myśle, że możesz odstawić fluid nawilżaj tak jak wcześniej mówiłam i najwyżej kup sobie korektor w płynie np z bell- jest pod oczy ale ja go kładłę na jakieś zmiany czy przebarwienia i delikatnie wklepuje dziwi mnie to że derm kazała to powyciskać, dermatolodzy to zazwyczaj odradzają wyciskanie:P
Jeśli chodzi o tą kaszke to chyba była taka cisza przed burzą, może troche skóra się "uspokoiła" :P wczoraj ją wycisnęłam, zaraz spirytus kosmetyczny a potem maść ichtiolowa. Dzisiaj mam takie dwa czerwone placki ale myśle że do jutra bedzie już ok już tak kiedyś zrobiłam no ale znowu wyszła, mam nadzieje że skoro dalej męcze kuracje to w końcu ta kaszka zniknie...szkoda że derm nie przepisała mi też jakieś maści, no ale tak to bym już chyba nie przyszła a tak znowu 100 zł pójdzie na wizyte.
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując