Dot.: PRZESUSZONA cera mimo nawilżania ! :(
[1=0ded61e046991206639e8e1 572f46db6f3368a3a_62799cf 2a5728;51126052]Moja cera z natury jest mieszana z tendencją do trądziku, ale mimo to pamiętam o jej nawilżeniu. Od paru miesięcy mam z nią ogromny problem i proszę o pomoc bo stosowałam wiele metod.
1.Coś dziwnego się stało. Moja skóra strasznie się łuszczyła była wręcz atopowa przy czym dostałam nawrotu trądziku. Cera była niesamowicie wrażliwa i tak zaczerwieniona że nawet makijaż tego nie ukrywał.
2. j/w na początku lutego wrócił mi trądzik. Od nowa zaczęłam stosować EPIDUO i zaczęłam go trochę intensywnej stosować.
3. Do 20 lutego wyleczyłam trądzik (Epiduo 3-4 razy w tyg) a dziś Epiduo stosuję raz w tyg.
4. Od tamtego momentu na mojej twarzy non stop jest sucho.
Najgorzej jest z tym, że każdy podkład na mojej twarzy jest strasznie widoczny.
5. Raz w tyg. robię peeling DIY cukrowy i codziennie wieczorem Clarisonic Mia - szczoteczka z sonicznymi ruchami.
6. Na twarz stosuję :
- regularnie od 5 lat CETAPHIL codziennie
- 3 razy w tyg parówka z gliceryna na twarzy
-parówkę robię z SIEMIENIA LNIANEGO i potem dwa dni przemywam nim twarz
- bardzo często - gdy tylko mogę nakładam MAŚĆ Z WIT A
- po peelingu robię OCM z o. z oliwek
7. Makijaż :
- pod makijaż zawsze Cetaphil
- na twarz staram się używać podkładów nawilżających ale to jest ciężkie bo moja skóra po 2 uch godzinach świeci się.
Nie wiem co mam robić. Natłuszczam, nawilżam i to uczucie suchości znika, ale następnego dnia robię makijaż i wygląda to strasznie.
Co może być przyczyną takiego stanu ?[/QUOTE]
tylko skóra twarzy wariuje? włosy, skóra na ciele ok? masz przesuszone nogi? jak skóra na łokciach (jasna czy tzw. "brudne łokcie")? jak na większość odpowiedziałaś tak, to przebadaj tarczycę
jeśli nie, to może to wiosenne problemy, albo przesuszenie po epiduo, albo jeszcze coś innego
|