2015-04-22, 09:48
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
Napisane przez NOK84
Co do butli nie mogę nic powiedzieć bo Zuzia jej nie akceptowała ale firma ma ogólnie bardzo dobre opinie więc myślę że butelki też są dobre, mają bardzo fajny kształt i szeroki smoczek - prawie jak pierś
Za to mam wyparzarkę tej firmy i jestem mega zadowolona, bardzo pojemna i solidnie zrobiona - bardzo długo używałam, bo Zuzia długo w nocy jadła, teraz czeka na strychu na drugiego dzidzia 
|
Podsuniesz link do wyparzacza? Ja sie bardzo zastanawiam na zakupem jakiegoś sterylizatora ale przy Mai nie używałam. Tylko wyparzalam wrzątkiem i gotowałam w garnku... A teraz co raz bardziej mnie to kusi...
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------
Cytat:
Napisane przez Nicole`_
Do mleka z piersi tez sie przydadza, przynajmniej u mnie, bo mam zamiar sciagac i chce zeby maz tez karmil. Nie chce byc uwiazana to raz, a dwa chce zeby tz nawiazywal wiez z coreczka
Takze wczoraj ogladalam asortyment Nuka i zdecydowalam, ze na poczatek kupie dwie butelki szklane, jedna 120ml, druga 240ml i smoczki wlasnie z ta najmniejsza dziurka czylj do wody albo mleka z piersi. Chce butelki szklane, bo beda bardziej higieniczne i latwe do wyparzenia. A jak mala zacznie sama chwytac butelke to kupi sie z tworzywa, bo sa lzejsze i jak rzuci nia to nic sie nie rozbije.
Jedyny dylemat mam czy brac lateksowe czy silikonowe. Czytalam wczoryj o zaletach i wadach jednych i drugich i nie wiem... podobno najlepiej imituja piers smoczki lateksowe, a z drugiej strony z silikonowych troszke trudniej sie pije przez co maluch sie nie zniecheca do piersi (slyszalam, ze jak maluszki pija z butelki to pozniej przy piersi sie denerwuja, ze trzeba sie napracowac  )
Wiec moze na poczatek silioonowe poki maluch nie ma zabkow... a pozniej lateksowe...
|
Najpierw chyba te przez który ,,gorzej,, się dziecku ciągnie to są chyba te przeźroczyste co nie? Silikonowe
|
|
|