Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego studenci z innych krajów mają większe przywileje niż Polacy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-22, 20:42   #9
LanaFlo20
Rozeznanie

Dot.: Dlaczego studenci z innych krajów mają większe przywileje niż Polacy?

Cytat:
Napisane przez Leseratte93 Pokaż wiadomość
Tak samo studenci z Polski są traktowani w innych krajach (np. na wymianie w ramach Erasmusa), więc w czym problem?
No to ja chyba nie byłam na Erasmusie Gdy wyjeżdżałam do Portugalii to starałam się o miejsce w akademiku, ale nie przyznano mi go uzasadniając, że akademiki na mojej uczelni są tylko dla Portugalczyków i dlatego musiałam znaleźć mieszkanie. Na uczelni też nie miałam taryfy ulgowej i trzeba było się przyłożyć.

W mojej grupie na uczelni mam kilka osób z Ukrainy. Niestety, większość z nich ma straszliwie roszczeniową postawę. "Daj notatki, zrób to, pomóż mi, ja nie umiem, nie znam języka". W dodatku cały czas robią z siebie cierpiętników, bo oni tacy biedni, bo u nich jest wojna (a gdy na zajęciach dyskutujemy o sytuacji na Ukrainie to nie mają żadnej wiedzy - pewnie wojnę widzieli tylko w telewizji). Wykładowcy się nad nimi litują, przepuszczają, a oni jeżdżą sobie po Polsce i imprezują.

Ale w grupie mam też dziewczyny ze Wschodu, które naprawdę przykładają się do swoich obowiązków. Szkoda, że to wyjątki.
LanaFlo20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując