2007-08-27, 18:25
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?
No bo nie wiem do czego ma służyć ta formalina w lakierach i odżywkach do paznokci, więc jak napisałaś, że używana jest ona do konserwowania różnch żyjątek, to wyobraziłam sobie że jej zawartość w odżywkach ma na celu sprawić, aby ta odzywka czy lakier stwardniał, zastygł... Ale pewnie to bzdura... 
Cytat:
Napisane przez hihi
Dobra, dziewczyny, możecie mnie zabić, ale nie mam siły, żeby przekopywać się przez wątek.
Kiedyś stosowałam foundation II oraz IT II, po zdjęciu żelu jakiś czas stosowałam foundation xtra i xtra.
Teraz zastanawiam się nad tym, który specyfik wybrac, jeśli największym problemem moich paznokci jest pękanie - nie są ani miękkie, ani nie rozdwajają się, po prostu pękają po bokach (wiem, że jest grupa specjalistek uważającychc, że wynika to z kształtu paznokcia - wąskie, długie, zakrzywione). Zastanawiam się, czy nawilżanie właśnie nie sprawiłoby, że pazury byłby bardziej elastyczne i mniej podatne na pękanie?
Pomoże ktoś?
|
Nie jestem specjalistką, ale wydaje mi się tak samo jak Tobie, że potrzebujesz nawilżenia, aby paznokcie nabrały elastyczności i przestały pękać.
Wydaje mi sie, że powinnaś przejść na formułę III, która przeznaczona jest do paznokci twardych i kruchych. Po niej paznokcie mają być własnie nawilżone i sprężyste (tak zapewnia producent).
Polecam przeczytać to:
http://www.nailtek.pl/ntochronne.html
|
|
|