|
Charakteryzacja
Artykuł wprowadzający, który przeczytałem o efektach specjalnych wprowadził mnie w osłupienie. Jażeli komuś udało się wykona metodami przez was opisanymi maskę, jaką prezentujecie na zdjęciach to proszę o kontakt.
Zajmuję się efektami specjalnymi od 13 lat i podobnych bzdur nigdy nie czytałem. Przypuszczam, iż artykuł, który zamieściliście był inspirowany przez pan z ulicy Pięknej 58
który oprócz tego, że sprzedaje kosmetyki do charakteryzacji nic o nich nie wie. Nie można zrobić takiej maski z GLATZANU L. Glatzan jest materiałem do wykonywania łysin. Można wykonać przy jego użyciu niewielkie elementy typu:rana, szrama,cięcie, ale nie taką wielka maskę. Poza tym nikt nie napisał o niebezpieczeństwie nakładania gipsu na twarz.To jest archaiczna metoda, która w niewprawnych rękach prowadzi do poważnych szkód. Wystarczy, że zostanie użyty inny gatunek gipsu i będzie zbyt gruba jego warstwa a aktor, którego twarz będzie odlewana zostanie poparzony. TAK POPARZONY. Gips, bowiem podczas wysychania wydziela ciepło. Poza tym nikt w dzisiejszych czasach rozsądnie myślący nie pozwoli sobie na tego typu eksperymenty na twarzy. I te rurki z papieru. Kochani naprawdę przeprowadźcie dokładną korektę tego artykułu. Bo jeśli ktoś wpadnie na pomysł, aby wykorzystać sposoby przez was opisane i stanie się nieszczęście to wy będziecie za to odpowiedzialni.
|