|
Przyczajenie
|
Dot.: Historie związków :)
1) Jak i kiedy się poznaliście?
- Na basenie cztery lata temu, jeszcze "za dzieciaka", ale to tylko w relacjach czysto koleżeńskich wtedy, oficjalne randkowanie prawie 2 lata temu, związek 1,5.
2) Ile mieliście lat jak się poznaliście?
- po 16 na basenie, związek 18,5
3) Jakie mieliście doświadczenie związkowe jak się poznaliście?
- on zerowe, ja byłam już w jednym dwuletnim związku.
4) Co robiliście na pierwszej randce?
- umówiliśmy się na "koleżeńskie piwko" do pubu bo dawno się nie widzieliśmy, mało romantyczne co? 
5) Po jakim czasie i w jakich okolicznościach wyznaliście sobie miłość?
- on po 4 miesiącach, pewnego dnia po prostu przyszedł do mnie z kwiatkiem i powiedział że mnie kocha i że chciał mi to wyznać już dawno temu, ale dopiero dziś zdobył się na odwagę. Nie umiałam odpowiedzieć tym samym w tej chwili bo byłam zupełnie zdezorientowana i nie wiedziałam jeszcze co dokładnie czuję, ale dało mi to dużo do myślenia i powiedziałam mu to po paru tygodniach.
6) Po jakim czasie i w jakich okolicznościach uprawialiście seks?
- po prawie roku na wakacyjnym wspólnym wyjeździe, sytuacja w pełni przemyślana i za chęcią obydwu stron. Cóż właściwie to on był tak bardzo przejęty tym, by nie wyjść na faceta "myślącego tylko o tym", że odnoszę wrażenie że to ja dawałam mu delikatne znaki że czas na to 
7) Po jakim czasie i w jakich okolicznościach poznaliście swoich rodziców?
- on moich już po paru tygodniach spotkań jeszcze na gruncie "chyba kolega ale nie wiem co dalej" po prostu zaprosiłam go do domu, ale wówczas ze sobą nie rozmawiali zbyt dużo. Poważny kontakt załapali jakieś 5 miesięcy później. Ja na razie poznałam tylko jego mamę.
8) Po jakim czasie i w jakich okolicznościach Wasi rodzice poznali siebie nawzajem?
- Nie znają się.
9) Po jakim czasie i w jakich okolicznościach razem zamieszkaliście?
- nie mieszkamy jeszcze razem, ale planujemy po skończeniu studiów.
10) Po jakim czasie i w jakich okolicznościach ślub?
- na razie nic nie planujemy konkretnego.
11) Po jakim czasie i w jakich okolicznościach dzieci?
- tego także 
12) Co najbardziej Was scala?
- ciężko określić, myślę że nasze różnice. To zabawne bo chodzi tu na pewno o wspólne cechy, ale autentycznie tak jest. Oraz chęć rozmowy o wszystkim, począwszy od pogody a kończywszy na polityce i poglądach o orientacji seksualnej - jedna z niewielu rzeczy, jaka jest w nas taka sama.
13) Co najbardziej Ci się w nim podoba?
- jego chęć zapewnienia mi bezpieczeństwa, troska na każdym kroku o moje dobro oraz poczucie humoru, nie umiem się przy nim obrażać, a fizycznie: budowa ciała.
14) Co jemu najbardziej podoba się w Tobie?
- fizycznie zawsze chwali moje oczy, uśmiech i nogi, poza tym zawsze twierdzi że kocha we mnie moje "dokuczanie" mu i stałe przekomarzanie się z nim oraz częste głupie pomysły.
15) 3 najfajniejsze rzeczy w Waszym związku / najpiękniejsze wspomnienia
- zdecydowanie wspólne wyjazdy i spędzone razem okoliczności takie jak sylwester, walentynki itd.
16) O co najczęściej się kłócicie? Jak często?
- Kłótnie są stosunkowo rzadko i najczęściej z mojej inicjatywy, głównie o to że robi coś wbrew temu co mi mówi, obiecuje a potem i tak mnie oszukuje, a jeżeli wina leży po mojej stronie to przede wszystkim z powodu mojego braku czasu dla niego zawsze. On przywykł do spotkań każdego dnia, spędzania ze mną każdych imprez, a ja chciałabym czasem pójść gdzieś bez niego.
17) Co najbardziej Cię w nim denerwuje?
- to że nie potrafi powiedzieć mi co go boli. Zamiast tego woli się "obrazić" wewnątrz siebie, czasem dając mi to doz rozumienia, ale nie wyjaśniając co się stało i dlaczego się gniewa. Nienawidzę tego. Przywykłam do otwartej rozmowy o problemach, zawsze lubię trochę się podrzeć, a ten zamiast powiedzenia mi "ej zawaliłaś" woli się do mnie nie odzywać i nie powiedzieć czemu, lub po prostu zmienia do mnie nastawienie w tej kwestii.
18) Co jego najbardziej denerwuje w Tobie?
- nigdy mi tego nie powiedział, bo twierdzi że nie ma takiej rzeczy, ale podejrzewam że moja tendencja do kontrolowania go. Minimalizuje to ale to zawsze coś. Bardzo często chcę wiedzieć co robi i z kim to robi jeżeli się nie widzimy.
19) Kto szybciej pójdzie na kompromis?
- zdecydowanie on, mimo wszystko.
20) Macie zwierzęta?
- nie.
21) Jak spędzacie wspólny czas wolny (i ile go macie)?
- widujemy się co drugi dzień, czasem potrafimy codziennie. Najczęściej przychodzimy do mnie, w ładną pogodę w parku albo na spacerze, czasem wyskoczymy na coś do jedzenia czy picia, albo spędzamy czas na zewnątrz ale z większą grupą znajomych.
22) Gdzie byliście do tej pory na wspólnych wycieczkach?
- dwukrotnie w górach bo mamy niedaleko, raz nad morzem i raz pod namiotami, zawsze ze znajomymi, jeszcze nigdy nie jechaliśmy nigdzie sami niestety.
23) Jaka jest wasza ulubiona potrawa?
- ja uwielbiam różne włoskie makarony, on za to jako facet przepada za mięsem, kurczakiem itd.
24) Macie jakąś ulubioną knajpę?
- tak, ponieważ raz na jakiśczas widujemy się na piwko w dużej grupie, poza tym często przychodzimy do niej sami aby coś zamówić do jedzenia.
25) Gotujecie razem?
- rzadko, nie lubię gotować i on także, ale wielokrotnie zdarzyło mi się coś przyrządzić dla niego, niestety on ma dwie lewe ręce w tej kwestii i ogranicza się do jajecznicy co w pełni akceptuję, bo na wiele go nie stać, jednakże raz robiliśmy ciasto i naprawdę wyszło smaczne.
26) Słuchacie podobnej muzyki?
- zupełnie różnej, ale dzięki niemu polubiłam w miarę jego ulubiony gatunek.
27) Macie wspólne pasje?
- nic z tych rzeczy, diametralnie się od siebie różnimy.
28) Pochodzicie z tej samej miejscowości?
- tak.
29) Jak często spotykacie się ze znajomymi i kto jest większą duszą towarzystwa?
- bardzo często, jednak przeważnie są to moi znajomi którzy oczywiście również dzięki temu stali się i jego znajomymi. Hmmm myślę że to on jest większą duszą towarzystwa, ale z uwagi na to że spotykamy się z ludźmi których ja znam po kilka lat albo i dłużej, to w ich towarzystwie ja jestem bardziej otwarta i rozmowna. W towarzystwie jego przyjaciół byłam max kilkanaście razy (choć z moimi widujemy się z raz w tygodniu) i nie przypadli mi do gustu, dlatego też nie byłam zbyt towarzyska. Mimo wszystko to on łatwiej jednoczy wokół siebie ludzi, szybciej zdobywa znajomych ode mnie, ale satysfakcjonuje mnie towarzystwo moich przyjaciół i przy nich jestem w pełni sobą.
|