2015-04-25, 12:03
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird
Sonia i Gossip trzymam ogromne  żebyście juz dzisprzytulily Wasze maluszki
Jestem mega zadowolona z opieki. Polozne, lekarze, pielęgniarki z noworodków i pediatrzy sa wspaniali. Pomocni, chetnie odpowiadają na pytania. Mala na razie na mm, bo jeszcze nie mam pokarmu. Przystawiam ja przez kapturki (przez moje Male i do tego wklesle sutki) ale mala po pewnym czasie zaczyna sie wściekać, ze nic nie leci  Teraz pobudzalam laktatorem elektrycznym i juz siara pociekla - oby bylo coraz lepiej. Mala ma lekko zoltaczke, ale nie wymagajaca interwencji. Z wagi spadla 180g.
|
Pamiętaj Kochana że karmienie jest w głowie,mam znajomą której córka nie umiala złapać piersi z względu na cofnieta warge,ale że mama uparta kobieta,postanowiła że będzie karmić to ponad pół roku jechała na laktatorzr,miała full pokarmu,mrozila czesc na czasy jak jej zanikanie i takim sposobem mała jadła 7miesięcy jej mleko.
Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez gosiak0512
MALA u nas rewelacyjnie sprawdza sie konik morski  mala pieknie z nim zasypia 
|
zastanawiam się nad nim,gdzie kupiłaś?
Cytat:
Napisane przez rosarioV
To super ! U nas opieka tez na medal balam sie ze bedzie gorzej ale milo sie zaskoczylam
Kurcze oby dziś po działało  jakby nie mogli Ci już teraz zrobić CC...
Mały sobie śpi ale zaraz muszę go obudzić bo juz 2,5 h mina od karmienia i dalej może iść w kimke  jeszcze leże i wietrze sobie krocze.
Właśnie npieczarki możemy jeść ? Chciałam sobie dziś udusić je razem z rybka bo smażonego nie można...
Aaaa i dziś małego wystawilismy na sloneczkonw pieluszcze na ok 10 min. Mam nadzieje że to pomoże w zoltaczzce bo się martwie...
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------
I najwazniejsze. Chyba powoli wracam do żywych  mam nadzieję 
|
jadłam pieczarki i wszystko ok
Cytat:
Napisane przez siempre
Najzwyklejsza jarzynowa  Rodzice wieczorem przyjada mam nadzieje ze mały nie będzie marudzil.
|
Oooo zjadłabym sałatkę jarzynowa 
Cytat:
Napisane przez ametty
Po cyckowaniu robie dwie miarki mm, to chyba tak z 70ml wychodzi. Ale malenstwo zwykle zjada jedna albo poltorej, rzadko cala butle oproznia.
W ogole nienawidze tego przygotowywania mm a laktacja mi strasznie wyhamowala po pierwszym tygodniu, nie wiadomo czemu. Chyba przejde sie do poradni, bo na wlasna reke nie umiem jej znowu rozkrecic 
|
Czemu nie lubisz przygotowywania mm? Chodzi o dobór odpowiedniej temp? Czy chcesz wyłącznie kp?
Zabraliśmy chłopaków na spacer,ja z wózkiem z Kamilkiem,mąż z spacerówka-parasolka z Michałkiem i poszliśmy na zlot zabytkowych samochodów teraz muszę przyzwyczaić się do męskich zabaw,zainteresowan największa frajde miał mój mąż,bo Michaś jeszcze za mały.super było,rodzinka w komplecie
Teraz starszy śpi,a my się karminy,przewijamy,odbija my itd juz od godziny kiedy to się unormuje? Przy M wydajemi się że szybciej to nastąpiło
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51171574]śliczny króliczek a jakies inne melodyjki, z karuzeli np. czy leżaczka już mu puszczalaś? jak reagował?
moja z leżaczka tiny love niby słucha, ale mam wrażenie,ze po 5 min ja juz irytuje i woli spac jak cicho jest. no i jak jej tatus fałszuje jakieś disco polo to sie podoba 
Smarujecie skóre maluchów jakimis kremami? Bo mojej małej sie łuszczy w zagięciach sto i rączki troche i kurka nie wiem, czy linomagiem czy kremikiem jakims smarować. i czy nie ma za goraco w stópki, bo skarpetki pod śpiochy zakładam.
i tak siedze na necie i czytam, a tam głownie oilatum i oilatum, marketing szeptany w siecie ma firma niezły[/QUOTE]
U nas rewelacyjnie sprawdził się Linomag
|
|
|