Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Króliczek miniaturka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-08-27, 22:41   #152
kasiax.
Rozeznanie

Dot.: króliczek miniaturka

Jestem nowa na wizażu i niestety nie mogłam śledzić wątku od początku. Sama mam króliczka miniaturke - drugiego. Pierwszy po długich 9 latach niestety odszedł, mialo już nei być drugiego, ale jak poszłam do sklepu i zobaczyłam mojego potwora to wymiękłam i kupiłam, no i nie żałuję.

Mój aboszek (właściwie Abi;D) ma 8 miesięcy i jest ulubieńcem wszystkich moich znajomych i całej rodziny;D. Przez dzień aniołek - potrafi przespać ze 4 godziny na wersalce;D, jak się przebudzi to idzie siku do kuwetki, coś wszamać i w zależności od pory dnia - iść spać dalej, bądź też zacząć bryki, ktorym nie ma końca;D m.in biega z prędkością światła;D;D, tarza się jak pies, i robi 'podkopy' pod meble;D. Jest wręcz idealnym królikiem, bo nic nie podgryza (w sensie kabli, mebli), ani nie podsikuje, a wiele się o tym nasłuchałam od posiadaczy króliczków, szczególnie samców.
Ogólnie ma 'alergię' na klatkę i jest strasznie wkurzony jak musi spędzić w niej noc;D.

Pare postów temu przeczytałam na temat żwirków i jedzonka, więc od siebie mogę napisać, że polecam: sianko i różne naturalne smakołyki Zuzala, ściółke do klatki Pinio, a żwirek do kuwetki Benek.

Na koniec pozostaje mi się pochwalić moim ważącym kilogram i dziesięć deko futrzakiem ;D

* Ten beżowy pysiak, to mój poprzedni króliczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00082.JPG (69,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4325.JPG (42,8 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00486.JPG (72,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2319.JPG (45,3 KB, 42 załadowań)

kasiax. jest offline Zgłoś do moderatora