Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-26, 12:47   #987
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Sprawdzam właśnie w necie czy nasze audi ma isofix hehehe nie chce mi się iść sprawdzić do auta :/
W internecie to raczej tego bie sprawdzisz chyba ze po vinie. To jest raczej kwestia wyposazenia a je sie wybiera indywidualnie. Jak jest w aucie to beda metki na tylnych fotelach. I sprawdz tez jaki to rodzaj isofixa bo to podobno ma znaczenie.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
a i odkrycie tygodnia, patrzę w kalendarz i z przerażeniem stwierdziłam, że kwiecień się kończy

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

hahaha a nie masz w papierach od auta.

w temacie auta i fotelików, mnie wczoraj wkurzył mój tato, bo przywiózł nam stary wygrzebany fotelik z piwnicy i zdziwiony, że ja go nie chcę, powiedziałam, że już kupiliśmy, wprawdzie używany, ale taki stary i z atestami.
To ten mi się pyta, po co, jak powinnam pamiętać, że on ma ten fotelik a fotelik ma z 10 lat jak nie więcej. To mu tłumaczę, że fotelików nie powinno używać się dłużej niż 4 lata, bo tracą swoje właściwości, to stwierdził, że to bzdura
zaoferował nam jeszcze jedne fotelik z piwnicy, dla starszego już dziecka choć już mu mówiłam, że ten fotelik raczej kupimy nowy, bo raz że używa się go dłużej i będziemy szukać takiego co się montuje tyłem do kierunku jazdy. To też obrażony, po co chcemy wydawać pieniądze
Zadziwia mnie bo kiedyś dla mnie i dla brata specjalnie zamontował pasy w samochodach, jak jeszcze z tyłu pasów nie było. I zawsze pilnował byśmy z bratem na rower czy hulajnogę kaski zakładali.
Więc myślałam, że rozumie, że na bezpieczeństwie dziecka nie powinno zbytnio oszczędzać
Ludzie im starsi tym bardziej traca takie poczucie bezpieczenstwa. Widze po mojej tesciowej. Ona np jak blisko to by dziecka w fotelik nie zapinala bo po co :/ a bylo wziac te foteliki i pozniej postaeic pod smietnikiem a ojcu powiedziec ze sie polamaly ze starosci jak zaczeliscie je montowac

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora