Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-26, 15:22   #2010
wildDaisy
żona bez ogona

Dot.: Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
No bez kasy/z jednym kwiatkiem/z pudełkiem czekoladek to co innego niż 300 zł plus np. ładna kartka z życzeniami. Za 10 lat jak oboje będziemy normalnie pracować i jeszcze może mieć dzieci to 300 zł to faktyczni trochę mało, ale na parę studencką/półstudencką to spoko
Ja nie mówię o sytuacji 300 zł w kopercie - dla mnie to jak najbardziej spoko i żałuję, że nie włożyliśmy po prostu pieniędzy do koperty. Bo później było pewnie właśnie, że daliśmy prezent + pustą kopertę bez kasy.
Mówię o takiej, że serio nie macie w tym momencie kasy - myśmy tak mieli w tamtym roku w czasie sesji, a akurat mieliśmy wesele, na które już wcześniej zgodziliśmy się pójść zresztą pm byli raczej z tych naciskających, nieprzyjmujących odmowy I w tym wypadku zdecydowaliśmy się na prezent, który wyszedł nas coś ponad 200 zł. Wtedy wydało mi się mało 200 zeta, żeby włożyć do koperty, a z tego co później się dowiedzieliśmy była to normalna kwota, jaką większość dawała Ogólnie jakbym była drugi raz w takiej sytuacji to bym zrezygnowała z wesela niż martwiła się o to czy nie za mało czy niestosownie, co oni sobie o nas pomyśleli, itp.