Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rossmann cz. XXVI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-04-26, 20:31   #152
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Zależy czego szukasz. Jakiego koloru i jakiego efektu.
Astor to bardziej masełko, może łatwiej wychodzić poza kontur ust, rozmywać się. caramel envy np. ma brokatowe drobinki, które mnie ciut przeszkadzają i sprawiają, że niezbyt często po ten kolor sięgam bo mam tendencję do suchych ust. Ale plusem jest kilka intensywnych, ciemnych, nasyconych kolorów, bez drobinek i te ładnie pielęgnują usta- ja najbardziej lubię 012 Unguilty pleasure i po nią sięgam najczęściej. Mam też 016, ale o tej pory nie używałam jej często. Jeśli o nie chodzi to w sam raz dla osób o urodzie zimy i ustach wymagających pielęgnacji. Minus: trudno precyzyjnie malować tym sztyftem, ma niezbyt wygodny kształt.
Rimmel ma dużo jasnych kolorów, jest mniej maślany, ale np. oferuje matowe wykończenia. No i sztyft ma kształt umożliwiający większą precyzję malowania. Ja mam 110 Make Me Blush i jest to fajny kolor na co dzień, plus lekko matowe wykończenie, które nie przesusza ust.
Minusy: nie kryje tak równo jak Astor, czasem zbiera się w załamaniach, wymaga balsamu do ust przed malowaniem. Ale np. więcej wytrzymuje jeżeli w ciągu dnia jem/piję.
Teraz będę miała zagwozdkę Właśnie nad tym się zastanawiałam,jest świetny Ogólnie szukam nasyconych,ciemniejszych kolorów,jak byłam w Rossie ostatnio to zerknęłam na te z Rimmela i mało takich tam jest. Nie chcę typowej czerwieni, bo mam tinta jednego,teraz chcę jakieś inne kolory,ale też intensywne.
Na trwałości też mi zależy,ale jednak potrzebuję nawilżenia i dobrego krycia.
Ja jestem wiosną,ale nie lubię jasnych odcieni,oprócz tego nie mam jasnych zębów niestety,więc niektóre kolory też przez to odpadają.
Dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
A propos produktów do ust- mała ściąga jak dobrać kolor szminki do karnacji:
http://femalestratum.blogspot.com/20...shade-for.html
Może pomoże uniknąć nietrafionych zakupów podczas promo na produkty do ust
Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na kolor zębów

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Z produktami do ust będzie ciężko, gdyż jestem od nich uzależniona.
Póki co moje zainteresowanie wzbudził ten produkt:
http://www.bell.com.pl/produkty/usta...ing-lipstick/#

Tylko nie wiem, czy zdążę na tą promocję, bo na dniach rodzę. Ciekawe czy nałóg okaże się silniejszy.
Trzymam kciuki za poród

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora