2015-05-05, 19:55
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciążą po 40-stce
Tak, czytałam, co pisałaś o Twoim małżeństwie.
Ja tylko czasem mam problemy z bezsennością i zdarzało mi się pisać na wizażu o 3-ej rano
I czytam literaturę oderwaną od rzeczywistości , czyli z akcją w czasach minimum 80 lat temu, sprzed II-ej wojny światowej
A teraz wybieram wszystko do remontu pokoiku córki- mieszkamy 3.5 roku po generalnym remoncie, ale trzeba wymienić stare plastikowe okna (wydawały się dość dobre, ale jednak nie- zimne, osadza się para w kuchni) i znów pomalować ściany, bo moja córka z tych rysujących na wszystkim .
Nie chcę jednoczesnego wyrzucania 3 okien (pokój małej, gościnny i kuchnia) i malowania całości mieszkania, bo za duży bałagan i przede wszystkim finanse- w tym roku pokój dziecka i -jeśli przestanie skakać po meblach w salonie, lub się od tego rozpadną - zakup porządnego narożnika i odmalowanie tego pokoju (tu nie trzeba wymieniać okna).
W przyszłym roku chciałabym zrobić całą kuchnię- wymiana okna, malowanie, nowe szafki i agd , albo za 2-3 lata , kiedy wybudują sklep ikea pod Kielcami, bo szafki chcę tam kupić (teraz mam stare, pasowały z poprzedniego mieszkania, robione na zamówienie i dorabiane 2 nowe, nowy blat i zlew oraz -po tych wszystkich przejściach z tzw. fachowcami-alergię na firmy od zabudowy kuchennej)...nie, pewnie szybciej, w Warszawie kupimy- mąż się zgadza, pod warunkiem, że nie będzie ich składał, bo złożył komodę na rzeczy niemowlaka, potem mebelki dziecięce stuva i powiedział dość
Rozpisałam się, ale uwielbiam urządzać wnętrza, w lipcu będzie koniec budowy domu osoby, która została z tym sama (bo partnera przerosło wykańczanie domu i pomaganie przy dziecku), więc się wyżyję
A do lipca postaram się zrobić pokój córki.
Ciekawe, co tam u innych mam
A dlaczego wybrałaś Kielce? żeby córki miały kontakt z ojcem? czy z powodu późniejszej możliwości pracy?
Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Czas edycji: 2015-05-05 o 19:57
|
|
|