Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-05, 23:04   #646
laruee
Raczkowanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVI

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Rasizm to problem mocno związany z historią - zapoznaj się z nią, a zrozumiesz, czemu tak, a nie inaczej wyglądają sytuacje związane z napiętnowaniem z powodu koloru skóry. I mylisz się - to nie działa wyłącznie w jedną stronę. Bardzo powierzchowne myślenie, niemal kalka mundrości niektórych 'polityków'.

Co do pojęcia 'normalności' - jaka waga według Ciebie jest normalna? Można mówić o takiej? Na jakiej podstawie? Bo gazety tak pokazują? Każdy człowiek jest inny, nie ma jednej 'normalnej wagi'. Jasne - otyłość, jak i wychudzenie to nic zdrowego dla organizmu, ale to tyle.
dobrze wiem o co chodzi z murzynami i znam historię, nie wiem czemu osądzasz mnie o to że jej nie znam po jednej wiadomości, nie jesteś jedyna która historie dobrze zna . i chyba nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi, bo tu historia nie ma kompletnie nic do rzeczy, chodziło mi o to że jak kiedyś murzyni byli dyskryminowani tak teraz my biali zaczynamy tacy być. w ogole to mam wrażenie że masz mnie za idiotke, może dlatego że mam inne zdanie niż twoje, nie nie jestem nastolatką zapatrzoną w gazety. tak samo jak nie podoba mi się Oleska to nie podoba mi się Anja Rubik, bo to nie jest zdrowe/normalne. Po prostu nie podoba mi się takie afiszowanie i uważnie to za spoko, na takiej zasadzie że np. ja się nie myje, jestem z tego dumna i a wy się myjecie za często. każdy sobie żyje jak chce i robi co chce, ale nie musi sie z tym afiszować i promować.

w skrócie: nie podoba mi się bronienie, tłumaczenie i uważnie otyłości za nic dziwnego

a i jeszcze jaką wage uważam za normalną, taką gdzie obcy ludzie nie mają ochoty dać mi kanapki, albo nie patrza się na mnie dziwnie jak jem hamburgera

Edytowane przez laruee
Czas edycji: 2015-05-05 o 23:28
laruee jest offline Zgłoś do moderatora