Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-07, 16:01   #4265
Valmai
Rozeznanie

Dot.: Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Kotowe Pokaż wiadomość
Masz bardzo nowoczesne menu.

Ja w swoim menu muszę uwzględnić 12 przekąsek. Wydaje się dużo a wcale tak nie jest. Próbuję dogodzić wszystkim:
1. Nóżki w galarecie
2. Półmisek mięs pieczonych ( z tego jestem w stanie zrezygnować)
3. Półmisek śledzi na 3 sposoby (Może lepiej jakaś rolada z łośosiem/szpinakiem)
4.Pomidory caprese
5. Paszteciki z pieczarkami
6. Kąski kurczaka z sosem czosnkowym (sama na takich imprezach lubię to zjeść z "młodzieżą"
7. Krokiety (nie wiem czy będą oddzielnie do barszczu podane.
8.Surówka z czerwonej kapusty
9. Marchewka z jabłkiem i selerem
10. Mizeria
11. Marchewka z groszkiem
12. fasolka szparagowa z masłem

13. Sałatka gyros
14. Sałatka hawajska?
15. Sałatka grecka

Powiedzcie mi dziewczyny czemu chcecie brać ślub o tak wczesnej porze np. 13-14?
Dzięki, jednak nie jest to menu ślubne. Jest to menu na imprezę dla druhen, planujemy z Tżtem imprezy "przedślubne" w stylu "will you be my bridesmaid?".
Ja zdecydowałam się na klimat boho/hippie a Tż na grę miejską z foodtrackami i piwnymi knajpkami. Oby tylko pogoda dopisała.
Menu ślubne będę przygotowywać sama z pomocą kucharzy, wstępne pomysły można zobaczyć tutaj - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=161

To co piszesz to jest stół przekąskowy czy jak? Bo widzę, że masz tam też takie bardziej obiadowe surówki.
W każdym razie całkiem fajne, ja bym dodała jeszcze jakaś lekką sałatkę, półmisek mięs bym zostawiła tylko żeby były jakieś ciekawe, albo z dobrej masarni, albo pieczone na miejscu i na świeżo. Śledzie dużo osób lubi, ale wiele też za nimi nie przepada, zostawiłabym 1-2 sposoby i dodała jakaś rybną alternatywe, np. roladę z łososia z serkiem lub szpinakiem.

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
dziewczyny a gdzie w podróż poślubną ?
My skromnie, kilka dni do Pragi, fajny hotel, SPA, zwiedzanie, czeskie piwo i imprezy.

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
No i takie menu to ja rozumiem - też bym chciała takie zimne przekąski u siebie a nie tam nóżki i jakieś inne rzeczy:/

A sukienka jest od Sherri Hill więc pewnie cena wyjechana w kosmos. To suknia wieczorowa w sumie więc pewnie stąd ta długość.

O boziu, ale piękne Chciałabym aby tak moje skrzynki na balkonie wyglądały

Menu zawsze można zmienić. Ja mam o tyle prościej, że na imprezę się cateringuje i od razu powiedziałam co chce a na ślub sama sobie ustalam menu.

To zapewne cena w kosmos, szkoda, bo ładna.

No też mi się spodobały, teraz tylko musimy przejść szybki kurs ogrodnictwa i znaleźć takie ładne skrzynie.

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Myślimy o Malediwach i o czymś w PL. Choć marzy mi się też Islandia albo Irlandia. Nie wiem, zobaczymy.

.
Islandia jest super! Też nad nią myślimy, szkoda tylko że to tych wszystkich ciekawych miejsc trzeba samolotami latać.

Cytat:
Napisane przez Kotowe Pokaż wiadomość
A co do hawajskiego wieczoru panieńskiego patrzcie jaki tort znalazłam http://img4.garnek.pl/a.garnek.pl/02...na-wieczor.jpg
Nawet nie jest taki "niesmacznie zboczony"
Całkiem fajny. Choć fajnych słodyczy na wieczór panieński jest sporo. Ja u siebie miałam torcik umięśnioną klatę, fajnie dziewczyny wymyśliły bo wiedziały, że nie do końca mi się penisy podobały. Natomiast na panieński koleżanki robiłam różowy tort księżniczki a dla chłopaków babeczki-piersi.

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jeśli któraś szuka butów w kolorze turkusowym albo koralowym (ew. nude) to są BOSKIE i mega wygodne w Lasockim
http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/343165
Ja się zakochałam w nich, już sobie zażyczyłam na urodziny od tż, będą na sesję albo w razie niepogody a potem na imprezki.
Bardzo ładny kolor i całe buciki też fajne.

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
http://www.kbfoto.com.pl/2015/04/iwona-lukasz-2015/ co myślicie a sukni z tego reportażu? Oczarowala mnie, a nieczęsto się to zdarza xD
Ładna sukienka i podoba mi się, że sie spódnica dobrze układa, bo przy takich materiałach to sukienka lubi się szybko gnieść.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora