2015-05-08, 19:56
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stres przed publicznością - porady
Mam często to samo, po chwili stres mi przechodzi, ale kilka rad mogę podrzucić
Mojej koleżance stres pomagała rozładować muzyka - przed publicznymi wystąpieniami czy egzaminami słuchała i pomagało.
Za mną moje pierwsze zajęcia poprowadzone samodzielnie. Wiadomo dzieci są różne, jednak wystarczy się nie stresować, trochę zażartować, tu się uśmiechnąć - od razu czują sympatię i od razu stres schodzi. Nie wiem jak wyglądają Twoje większe przemówienia, też nie lubię, gdy ludzie się we mnie wgapiają, ale PAMIĘTAJ. Nawet jeśli popełnisz błąd to po jakimś czasie nie będą o tym pamiętać. Mi przed jedną z prezentacji przed moją grupą na studiach przestałam sie stresować, jak zauważyłam, że nikt się ze mnie nie śmieje. Przypomniało mi się, jak inni prowadzili i szczerze? Po jakimś czasie nawet nie pamiętałam jak im poszło. Przypomnij sobie, jak traktujesz ludzi którzy występowali przed chwilą - ja zawsze miałam wrażenie, że po wystąpieniach każdy na mnie patrzy i przypomina sobie wszystkie moje błędy, a potem - zauważyłam, że już nikt tego nie pamiętał Wyszło mi trochę masło maślane, ale mam nadzieję, że udało mi się choć trochę pomóc
|
|
|