2005-07-14, 20:48
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie jesteś trendy...
Cytat:
Napisane przez Dorixx
Wybaczcie ale od pewnego czasu panują tu jakieś dziwne przekonania "wiekszosci".
Czytając ostatnio wątki łatwo wywnioskować, że aby być na topie i w ogóle to powinno się:
-absolutnie i pod zadnym względem nie opalać- rak murowany na starość, jeśli już wyjść w upał to do kiosku ale tylko pod ochronną kilogramową warstwą filtrów, w kapeluszu, rekawiczkach i innej odzieży zasłaniającej ciało.
Jednym słowem jesteś blada jesteś trendy  jeszcze noś zawsze na zakupy ze sobą słowniczek ze składnikami kosmetyków, bedziesz cool 
|
Owszem, co do ochronyy słonecznej, daje się łatwo zauważyć, że sporo wizażanek ją propaguje, ale ...co w tym złego? Przemawiają za tym tylko względy zdrowotne, a nie jakiś snobizm. Przynajmniej ja to tak odbieram. Nie ma się czym przejmować. Ja np. stosuję filtry na twarz, choć też nie zawsze... Odpuszczam sobie, gdy wychodzę do sklepu, który jest 5 minut od mojego domu, a ja wiem, że idę tylko tam... Ze słońca staram się korzystać umiarkowanie i nie w godz. od 10 do 15. A poza tym używam samoopalaczy i balsamów brązujących, bo działają na mnie szybciej niż słońce.
A do do słownika składników kosmetycznych, to co w tym złego, że ktoś opracował sobie taki system dokonywania selekcji co kupić, a co nie? Ja nie stosuję takiego sposobu, bo... nie chce mi się. 
Cytat:
Napisane przez Dorixx
- być właścicielką tylko i wyłącznie płaskiego (a jeszcze lepiej wklęsłego) brzucha, bo przecież ktoś kto już jest bardziej puszysty to nie powinien na plaży sie pokazywac.
|
No brzuszek mam płaski, nie powiem. 2 lata temu postanowiłam sobie, że będę ćwiczyć, żeby mieć płaski brzuch, lekko umięśniony, i nie chcę teraz zaprzepaścić tej pracy. Po prostu jest mi z tym dobrze, ale też nie uważam, że osoba z wypukłym brzuszkiem jest bleee....
Cytat:
Napisane przez Dorixx
-małe jest piękne, czyli najseksowniejsze są piersi, których prawie nie ma (bo pocieszanie sie jest OK-to nic , że nabija się z tych co maja co do stanika włozyć= odrazu obwisły biust, mający wpływ na choroby kręgosłupa, piersi wypadajace ze stroju pod wpływem morskich fal itp  innych głupotek przytaczać mi sie nie chce.
|
A ja otwarcie powiem, że zazdroszczę dziewczynom, które noszą B a jednocześnie są szczupłe.
Cytat:
Napisane przez Dorixx
Wizaz opanowała dziwna fala. Rozumiem wszystko, ktoś chce być chudy i blady niech będzie ale niech uszanuje poglądy innych i nie pietnuje "solariowych" opalenizn o rubensowskich kształtach bo to ich sprawa jak i w jaki sposób chcą wyglądać!
|
Zgadzam się.
Cytat:
Napisane przez Dorixx
a swoja drogą nie znam faceta, który nie oglądałby się na ulicy za ładnie opaloną kobietą zwłaszcza z dużym biustem!
|
Dzięki za pocieszenie. Teraz mi zrobiło się niemiło.
|
|
|