2015-05-09, 18:18
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bez studiów jestes nikim? Konflikt z matką
Cytat:
Napisane przez olenkasz
no nie wiem, mam 23 lata skończone w marcu, studentka dzienna IV roku. cv mam, uwierz mi, porządne. trzy dobre i wartościowe zatrudnienia. doświadczenie. owszem, było ciężko, ale dało się.
siedziałam od rana do popołudnia w biurze, a potem leciałam na ćwiki. albo odwrotnie, rano ćwiki, wieczorem robota papierkowa.
uważam, że nie każdy może musi mieć takie doświadczenie jak ja, ale zupełnie żadne? nic? żadnych prac dorywczych?
przed swoimi biurowymi zatrudnieniami miałam masę robótek, było call center, była kasjerka, była ekspedientka w sklepie papierniczym.
no, dziwi mnie i już siedzenie na puponie w wieku 23 lat.
|
Niestety, nie każdy ma taki plan zajęć/wyrozumiałego pracodawcę, żeby móc pochwalić się ciekawym doświadczeniem zaraz po studiach. Ja np. biegałam z CV do firm związanych z kierunkiem studiów i mimo pozytywnego przejścia rozmów nie zostałam przyjęta, ponieważ preferowali dyspozycyjność na pełen etat. Dlatego kończę licencjat z doświadczeniem w organizacji studenckiej i wolontariacie.
Autorko: nie lepiej przejść na studia zaoczne skoro już tak bardzo chcesz się usamodzielnić? Za kilka lat możesz żałować, że rzuciłaś studia dla stanowiska w CC lub restauracji.
|
|
|