2007-08-29, 14:33
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żałosna jakość, koszmarne ceny, bezmyślność :[
Ja zauważyłam, że nie ma reguły- niektóre tanie rzeczy są bardzo dobre jakościowo i długo da się je nosić a niektóre drogie się szybko niszczą ja np. nie polecam jakości wielu ubrań z New Yorkera, Croppa czy H&M chociaż bardzo lubię te sklepy bo mają śwetne ciuchy pod względem stylu, fasonu itp. ale niestety dla mnie niektóre ciuszki wyglądają jak szmatki a ich cena nie jest adekwatna do tego.
To też zależy od konkretnego ciucha np. w moim ukochanym Croppie(ciuchy z tego sklepu pasują do mojego stylu) są ubrania, które dlugo m służa (np. torebki, koszuki) tak samo Tż zachwala np. buty, ale już koszuki Tżta szybko blakną, pojawiają się zacieki, kurczą się.. często rzeczy są poprute, wiszą w nieładzie, mają zagniecenia czy plamki, a w New Yorkerze to już jest totalny bałagan.. zresztą wartość rzeczy widać na przecenach - kupiłam w NY sexy koszulkę nocną przecenioną z 69zł na 9zł!!! Chyba logiczne, że sklep musi zarabiać a ta pierwotna cena 69zł to była tylko bujda i nawet jeśli koszulka tyle kiedyś kosztowała to napewno nie była tyle warta- bo choć jest ładna to jest to tylko kawałek tiulu, prosto uszyty.
Poza tym przeczytajcie wątek na Wizażu o przecenach (w tytule było o Deichmannie) jak to na metkę z ceną np.39zł naklejana jest cena 59zł i musimy więcej płacić.. paranoja.
|