Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja od wewnątrz: suplementy i zioła poprawiające kondycję skóry
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-11, 17:29   #935
sowaa5
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja od wewnątrz: suplementy i zioła poprawiające kondycję skóry

Ciekawy bardzo temat, zwłaszcza że zapomniałam o kapsułkach z tranem i napewno się w niego zaopatrzę.

Jeśli chodzi o moją dotychczasową suplementację, to są to głównie zioła.

Przez miesiąc piję pokrzywę, potem robie przerwę.

W czasie kiedy nie pije pokrzywy- nie łącze ze sobą ziół, jedynie herbatki takie jak rumianek, ale i tego nie powinno się pić zbyt długo bez przerwy bo może uczulać.
Więc jeśli chodzi o tabletki to biorę Wierzbownice drobnokwiatową. Mam problemy z trądzikiem i kiedy stosuje regularnie te zioła cera mi się poprawia.

Zalecam ostrożność przy ziołach, nawet pokrzywie a wierzbownice trzeba dobrze przemyśleć i zapoznać się przede wszystkim z jej działaniem.

Obecnie mam paskudne problemy z cerą więc (wiem, wiem) biorę tabletki na alergie i pije wapno, ale jak się uspokoi to wracam do ziółek i napewno kupie tran.

Aha, kupiłam kiedyś Merz Special ale kompletnie nic mi nie pomogł, więc zniechałam stosowania.

Czy któraś z Was pije siemie lniane? czy widzi jakieś efekty? nawilżona skóra, lśniące włosy?
sowaa5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując